Vejr

Søndag byder på klassisk dansk sommervejr

Temperaturen topper mellem 20 og 24 grader.

Det meget varme vejr er slut i denne omgang. Og det danske sommervejr kan på denne ugens sidste dag virke klassisk dansk.

Selvom morgenen, på især Bornholm, er startet ganske lunt med omkring 19 grader på termometret, er det ikke meget temperaturen forventes at stige i løbet af dagen.

En frontzone skal nemlig passere landet fra nord, hvilket holder temperaturen under 25 grader dagen igennem for første gang i en uge.

Det er et temperaturleje, der er normalt for årstiden. Og med tørvejr i sigte er det kun vinden, der kan stå i vejen for, at det bliver en ganske behagelig dag.

Et bånd af skyer

Allerede fra morgenstunden er frontzonen placeret på tværs af Danmark, hvilket i de tidlige morgentimer giver et bånd af skyer hen over landet.

Mest morgensol er der i Nordjylland og i det sydlige Danmark.

I løbet af formiddagen bevæger frontzonen sig mod syd, og solen får efterhånden bugt med skybåndet.

Nogen eller en del sol i eftermiddag

Søndag eftermiddag bliver overordnet set en pæn eftermiddag, hvor solen får god plads på den danske sommerhimmel. I Nordjylland vil der dog trække et bånd af høje skyer ind over land, hvilket giver et mere sløret solskin.

Sammenlignet med de foregående dage bliver søndag noget køligere. Mellem 20 og 24 grader kan termometret komme op på, når det bliver varmest.

Køligst bliver det over de vestlige egne, mens det bliver lunest over det østlige Danmark.

Igennem hele dagen vil en frisk vind fra nordvest lufte godt igennem. I Nordvestjylland vil det endda blæse op til en hård vind med vindstød af hård kuling.

Så alt i alt en lun og pæn dag med nogen eller en del sol - og blæst.

I aften bliver det efterhånden mere klart, og de skyer, der måtte være blevet dannet i dagens løb, vil efterhånden fordufte.

Temperaturen vil falde til mellem 17 og 20 grader, men det vil fortsat blæse, så derfor kan det føles som en kølig sommeraften.