Vejr

Endnu en varm dag venter

Tordenbyger kan dannes over de østlige egne i eftermiddag.

Den varme sommer fortsætter fredag, hvor temperaturen i løbet af dagen endnu engang kan nå op over 30 grader på termometret mange steder.

Det indbyder selvsagt til endnu en stranddag og en dukkert i det danske badevand, der lige nu ligger på omkring 22 grader.

Solen vil for de flestes vedkommende skinne fra en skyfri himmel hele fredagen, men over de østlige egne kan solopvarmningen i eftermiddagstimerne danne kraftige byger, der kan være med torden.

Over København er der en lille risiko for, at bygerne kan udvikle sig til decideret skybrud.

Et skybrud er defineret ved mindst 15 millimeter på 30 minutter.

Risiko for skybrud over København.

Varm nat er indledning til en varm dag

Hvis du har haft lidt ekstra svært ved at sove i nat, så er det ikke så underligt endda. Flere steder over de østlige egne har der nemlig været tropenat, idet temperaturen flere steder ikke er kommet under 20 grader igennem hele natten.

Det giver os den femte tropenat i 2021 og giver samtidig en varm start på fredagen, der lige nu ligger på over 20 grader øst for Storebælt.

Den femte tropenat i hus. Flere steder over de østlige egne har temperaturen ikke været under 20 grader.

Inden for de næste par timer forventes temperaturen blot at fortsætte sin himmelflugt, så vi allerede i formiddagstimerne rammer 25 grader og dermed den 25. sommerdag i år.

Og det bliver under bagende sol fra en blå himmel, hvor det kun er over den sydøstlige og østlige del af landet, at der kan dannes byger.

Varmest forventes det i Jylland med op til 31 graders varme, mens der forventes 27 til 30 grader over øerne, når det bliver varmest i eftermiddag.

Langs vestkysten vil det lufte en del, men ellers forventes relativ rolige vindforhold.

Med den meget sol er det ekstra vigtigt at huske solcremen og derudover at drikke rigeligt med vand, da risikoen for dehydrering stiger i varmt vejr.

Prognose fredag klokken 16.45. Lokale kraftige byger mod øst.

I aften fortsætter det varme sommervejr, hvor temperaturen holder sig over 20 grader til langt ud på aftenen.

Længst mod øst skal de tynde dyner findes frem igen, da endnu en tropenat kan blive en realitet på disse kanter.