Vejr

Fredag risikerer at drukne i skybrud og kraftig regn

Fredag bliver sjaskvåd med mellem 10 og 15 millimeter. Lokalt kan der falde mere.

Til trods for at fredagen er begyndt tørt, er det alligevel en fornuftig idé at tage regntøjet med sig, hvis man skal ud af døren.

For der venter lidt af en våd omgang senere fredag, idet et lavtryk fra syd tager en tur op over den østlige del af Danmark.

Især Bornholm står for skud med kraftig regn og måske tordenbyger, mens Sjælland slutter fredagen af med over ti millimeter regn flere steder i aften.

Over de vestlige egne bliver man heller ikke snydt for de våde varer. Her falder det blot som kraftige byger, der både kan være med torden og skybrud.

De store mængder regn har fået TV 2 VEJRET til at varsle både skybrud og kraftig regn.

Nedbør, der blandt andet kan medføre oversvømmelser i kældre, viadukter med mere.

KRAFTIG REGN OG SKYBRUD

  • Skybrud er, når der falder mere end 15 mm regn over en periode på maksimalt 30 minutter
  • Skybrud kan give anledning til oversvømmede kældre, viadukter og andre lavtliggende områder samt risiko for akvaplaning.

Kilde: TV 2 Vejret

Tør begyndelse

Fredagen er startet med tørvejr over hele linjen og morgensol flere steder. Kun Bornholm har fra morgenstunden en hel del skyer på himlen.

Temperaturen i morgentimerne ligger mellem 13 og 20 graders varme og vil i løbet af formiddagstimerne stige til mellem 20 og 24 grader. Varmest bliver det mod øst og syd.

Men et regnvejr, der ligger over det nordlige Tyskland og Polen, har lige nu kurs mod Danmark. Og i de sene formiddagstimer begynder det at dryppe over Bornholm. I resten af landet vil det antageligt holde tørt frem til middag.

Kraftige eftermiddagsbyger og kraftig regn

Fredag eftermiddag begynder regnen på Bornholm efterhånden at tage til i styrke, da lavtrykket fra syd begynder sin tur ind over Østersøen.

Ud på eftermiddagen begynder det også at dryppe på Sjælland, Lolland og Falster og fra sidst på eftermiddagen intensiveres regnen også her.

For Bornholm har TV 2 VEJRET varslet kraftig regn og torden fra fredag klokken 15 til lørdag klokken 02, og for Sjælland, Lolland og Falster er der varslet kraftig regn og torden fra fredag klokken 18 til lørdag klokken 12.

Kraftig regn er defineret ved, at der falder mindst 24 millimeter i løbet af seks timer.

Mod vest er luftmassen forsat ustabil. Derfor er der især i Jylland risiko for kraftige byger, der kan være med både torden og skybrud. Her har TV 2 VEJRET varslet skybrud mellem klokken 11 og 19. Risikoen er størst langs den jyske højderyg.

Fyn er placeret mellem de to varsler og kan blive berørt af begge dele, men kan også ende med at holde tørt helt frem til sen aften.

Når dagen er omme, er der over de østlige egne - i forbindelse med den kraftige regn - flere steder faldet mellem 10 og 15 millimeter regn. Stedvis kan det være endnu mere.

I Jylland forventes det, at der lokalt kan falde mere end 15 millimeter i forbindelse med de kraftige byger.

Det vil fortsat regne flere steder natten igennem.