Vejr

Torden og skybrud truer store dele af landet

Lokalt kan der falde over 20 millimeter regn.

Efter en onsdag, som for en gangs skyld var uden skybrud, venter nu en torsdag, hvor risikoen for skybrud igen er til stede.

Derfor varsler TV 2 VEJRET om torden og skybrud mellem klokken 12 og 21.

På kortet herunder kan man se, hvor torden og skybrud truer. Risikoen er størst i store dele af Jylland, på Fyn samt på det vestligste Sjælland.

Tordenbygerne opstår i eftermiddagstimerne, når solopvarmningen er størst. Derfor må det forventes, at skulle der komme torden eller skybrud, vil det falde meget lokalt.

Dermed er der den mulighed, at man går helt fri, selvom ens kommune er blevet varslet.

Skybrud

  • I Danmark defineres skybrud som en nedbørintensitet på mere end 15 millimeter på 30 minutter eller derunder.
  • Skybrud kan forekomme som helt separate byger, men de kan også forekomme som ekstra kraftige celler inde i et mere almindeligt langvarigt regnvejr.
  • Klimaforandringer ventes at medføre mere og flere ekstreme vejrhændelser, herunder skybrud.

Kilde: DMI

Starter med en del sol

Store dele af Danmark er torsdag morgen vågnet op til blå himmel og masser af sol. De fleste skyer er beliggende over de østlige egne.

Samtidig er det også en lun morgen, hvor temperaturen over Østdanmark ligger lige i underkanten af 20 grader her klokken 07.00 torsdag morgen.

Denne morgen er optakten til en sommerlig formiddag med nogen eller en del sol. Temperaturen forventes i løbet af formiddagstimerne at stige til mellem 19 og 23 graders varme.

I eftermiddag kan termometret endda nå op på 25 grader.

I takt med at solen får mere fat, vil der i løbet af formiddagen dannes flere skyer på himlen - de såkaldte cumulusskyer, også kaldet blomkålsskyer.

Risiko for torden og skybrud

Fra middag og frem til i aften er der risiko for, at de skyer, der er blevet dannet i formiddagstimerne, kan vokse sig store nok til at kunne give tordenbyger.

Netop disse tordenbyger kan lokalt resultere i skybrud, som blandt andet kan give oversvømmet kældre.

Lokalt kan der i forbindelse med bygerne falde over 20 millimeter.

TV 2 VEJRETs radar kan du altid se, om der skulle være en kraftig byge på vej til netop dig.

I aftentimerne forventes bygerne at dø ud. Dermed slutter torsdagen af med relativt rolige vejrforhold, 18 til 22 grader og kun få kraftige byger.