Vejr

Massiv regn over Danmark og skybrud flere steder

Det dårlige vejr ser ud til at fortsætte fredag - og i næste uge er det tilbage igen.

Mens der har været tørvejr og sol i blandt andet København, så er flere andre steder af landet blevet ramt af enorme mængder regn torsdag.

Flere steder har det regnet så meget, at der er tale om deciderede skybrud. Det sker, når der falder mere end 15 millimeter på 30 minutter.

- Det er meget almindeligt om sommeren, at vi får skybrud, og det er noget, vi vil se oftere i fremtiden, når temperaturerne stiger. Der vil luften indeholde med fugt og energi, og det er med til at give de her kraftige byger, siger Lone Seir, der er meteorolog og vært på TV 2 VEJRET.

Der kommer mere regn

Særligt hårdt er det gået ud over den nordvestlige del af Sjælland, Nordfyn og et bælte fra Midtjylland helt op til Aalborg.

Borgere, TV 2 har været i kontakt med, fortæller, at det har regnet mere eller mindre konstant siden tidligt på eftermiddagen. Men der er desværre ikke meget hjælp at hente for de gennemblødte danskere i morgendagens vejrudsigt.

- Vi får endnu en dag, hvor der er risiko for skybrud i de her områder. Det ser dog ud til, at danskerne øst for Storebælt slipper, siger Lone Seir.

Lørdag og søndag ser det til gengæld ud til, at der kommer et højtryk til Danmark, og det igen klarer op.

- Weekenden ser fornuftig ud. Det er dog med at nyde det, fordi sidst på dagen søndag kan der opstå enkelte byger, og mandag starter det forfra igen, siger vejrværten.

Hovedgaden er en flod, og haven er skyllet væk

Byger og skybrud kan være utroligt lokale, så selvom der har været skybrud nogle steder, er det ikke sikkert, at det er blevet registreret. Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, har dog bekræftet, at der i Hornbæk faldt 24,8 millimeter på 30 minutter, og i Odense målte en station 30 millimeter på en halv time. Det svarer til 30.000 liter vand på en 1000 kvadratmeter stor villagrund.

I den nordøstlige del af Fyn er de også blevet skyllet godt igennem. Her oplyser DMI, at der er faldet mellem 50 og 100 millimeter regn siden middag. Enkelte steder kan der være faldet endnu mere. Til sammenligning falder der normalt 58,8 millimeter regn i hele juli.

Nedenfor kan du se nogle af de billeder og videoer, danskerne har sendt ind til TV 2.