Vejr

Skybrud på stribe og flere end 10.000 lyn over Danmark

Årets 17. officielle sommerdag bød mange steder på bulder, brag og store mængder nedbør.

Tirsdag blev endnu en dag med skybrud flere steder. Særligt Jylland har fået store mængder regn, men også Sjælland har haft en meget våd dag.

Fyn er til gengæld kommet relativt tørskoet gennem dagen.

I Isenvad i Midtjylland er der målt 25 millimeter på en halv time, men der i det nærtliggende Voulund er målt 26,5. Dermed har begge steder været tæt på dobbelt skybrud.

Skybrud er 15 millimeter på 30 minutter.

I Voulund faldt der 16,5 millimeter på bare ti minutter. Det svarer til et helt skybrud på en tredjedel af tiden.

Dagens første skybrud ramte også i det midtjyske. I Blåhøj Kirkeby faldt der sidst på eftermiddagen 20,4 millimeter på en halv time. Dernæst er de følgende skybrud kommet på stribe.

Det er for anden dag i træk et frontsystem, der har passeret hen over Danmark, og mange steder har bygerne været ledsaget af torden.

Der er her til aften målt over 10.000 lyn. De fleste af lynene er dog gået fra sky til sky og har ikke resulteret i deciderede nedslag.

Alle lyn udløser dog torden, så det har rumlet hen over Lolland, Sydvestsjælland og en meget stor del af Jylland, hvor det fortsat tordner her til aften.

Der er også mulighed for, at der vil blive målt flere skybrud i særligt Nordjylland, inden aftenen er omme.

Selvom dagen har været endog meget våd nogle steder, har den alligevel været varm.

En såkaldt meteorologisk sommerdag kræver, at der er målt over 25 grader som dagens højeste temperatur, og med 27,8 grader målt ved Hammer Odde blev tirsdag faktisk året 17. officielle sommerdag.

Følg regnen på TV 2s radar

Husk, du kan altid følge regnen på vejr.tv2.dk eller vores app. Vores radar viser, hvordan regnen bevæger sig, og hvor den er på vej hen. I vores app er det muligt at få usendt et regnvarsel cirka 30 minutter inden regnen ankommer. 

Følg regnen her