Vejr

Flere end 10.000 lyn på seks timer - tæt på dobbelt skybrud allerede

Store mængder regn kan udløse oversvømmelser, hvis kloakkerne ikke kan følge med.

En kraftig front med torden og lokale skybrud er på vej op over Danmark fra sydvest, og regnen vælter nu ned mange steder.

Du kan følge uvejret live her.

Regnen kan flere steder risikerer at udløse oversvømmelser, hvis kloakkerne ikke kan følge med, og vandet derfor begynder at løbe på overfladen.

Det regnes for skybrud, når der er faldet mere end 15 millimeter regn på 30 minutter.

I Billund har man allerede nu været tæt på dobbelt skybrud med 29,4 millimeter på 30 minutter. I Engesvang vest for Silkeborg er der målt 23,8, mens der i Kalundborg er der målt 22,2 millimeter. I Nørre Vorupør er man oppe på 21,2 millimeter på 30 minutter.

Det forventes, at der vil komme flere skybrud i løbet af eftermiddagen, selvom det er svært at sige præcist hvor, da skybruddene rammer meget lokalt.

Skybruddene kommer i forbindelse med fronten ligger på tværs af Danmark fra nordvest til sydøst, og TV 2 VEJRET har varslet risiko for skybrud i stort set hele landet.

Kun Sønderjylland og Bornholm er undtaget varslet.

Der er nu målt mere end 10.000 lyn mellem 12 og 18. En stor del af lynene går mellem skyerne, men der er også kraftige lynnedslag flere steder i landet.

DMI har registreret 681 lynnedslag til jordoverfladen.

Selvom det regner, er det fortsat en relativt varm dag. Med over 26 grader som højeste målte temperatur er mandag en meteorologisk sommerdag. Bare en meget våd en af slagsen.

Følg regnen på TV 2s radar

Husk, du kan altid følge regnen på vejr.tv2.dk eller vores app. Vores radar viser, hvordan regnen bevæger sig, og hvor den er på vej hen. 

Følg regnen her