Vejr

Her falder bygerne søndag

Søndag bliver en overvejende pæn dag, men i Nordjylland er der risiko for kraftige byger.

Ugens sidste dag er startet med en del skyer over store dele af Danmark.

Til gengæld er det kun få byger, der fra morgenstunden er at finde over det ganske land. Mest sol er der i den sydligste del af landet samt over Nordjylland og det nordligste af Sjælland.

Radar - følg vejret her

På TV 2 VEJRETs radar kan du følge den aktuelle nedbør i Danmark. Radaren viser de seneste tre timers nedbør og giver overblik over vejrets vej hen over landet samt en prognose for, hvordan vejret vil bevæge sig mere end en time frem. 

Se hvor langt, regnen er nået hen over dig

På mange punkter kommer søndag til at ligne lørdag. Dagen starter med en del skyer på himlen, hvor solen siden hen laver huller i skydækket, der kan være med til at kickstarte en lokal, kraftig byge.

Størst risiko for kraftige byger er der i Nordjylland.

Formiddag med flest skyer

Det er et lille lavtryk nordøst for Danmark, der har givet den, for manges vedkommende, grå start på søndagen.

De mange skyer vil være dominerende frem til middag, hvor der indimellem kan komme en lokal byge på visit, men hvor der også kan være lidt sol gennem skydækket. Mest sol forventes i den sydlige del af landet.

Termometret vil i løbet af formiddagen stige til mellem 20 og 23 graders varme de fleste steder.

Endnu en eftermiddag med risiko for kraftige tordenbyger.

I eftermiddagstimerne forventes det, at der kan gå flere huller i skyerne, og at solen efterhånden finder mere og mere plads.

Det kan for manges vedkommende give en hæderlig sommerdag, hvor temperaturen topper med 23 til 25 graders varme.

Kun enkelte lokale byger kan ødelægge helhedsindtrykket af en pæn eftermiddag, og så er der lige Nordjylland.

Danmark er nemlig fortsat i en ustabil luftmasse, og som vi så lørdag, så kan solopvarmningen være med til at danne kraftige byger, der kan være med torden og skybrud.

Lørdag var der blandt andet skybrud ved Tessebølle syd for Køge med 21,6 millimeter på 30 minutter. Søndag viser prognoserne, at der er mellem 10 og 30 procent risiko for, at en byge i Nordjylland kan udvikle sig til en kraftig tordenbyge.

Derfor har TV 2 VEJRET valgt at udsende en risikomelding for skybrud og torden i Nordjylland. Om det bliver til noget, er fortsat usikkert, men risikoen er der.

Som altid kan du på TV 2 VEJRETs radar orientere dig om, hvor bygerne er lige nu og her.