EM fodbold

Sådan bliver vejret til Danmarks kvartfinale

Weekenden står for døren, og især et tidspunkt er vejret vigtigt – klokken 18.00 når Danmark spiller kvartfinale mod Tjekkiet.

Det danske fodboldlandshold er rejst til Aserbajdsjans hovedstad Baku for at repræsentere Danmarks farver i kvartfinalen ved EM i fodbold klokken 18 lørdag aften.

Hent TV 2 VEJRETs app

TV 2 VEJRETs app giver dig konstant et opdateret overblik. Du kan hente den her. Linket virker både til android og iPhone.

HENT APP'EN HER

For landsholdet og de omkring 1000 medrejsende fans bliver det en varm fornøjelse både at se og spille fodbold, da temperaturen under hele kampen vil være på den gode side af de 30 grader.

Herhjemme bliver det noget mere behageligt at gå til fodbold, når kampen bliver vist ved storskærmsarrangementer rundt omkring i landet.

Eneste malurt er, at der kan være spredte byger i løbet af lørdag. Disse byger er dog behæftet med en vis usikkerhed. Nogle prognoser viser nemlig, at bygerne lørdag eftermiddag kan udvikle sig og lokalt blive kraftige.

En usikker vejrsituation

Lørdag forventes en frontzone at ligge på langs af landet, hvilket vil give en grå start på dagen med spredte byger.

Op ad lørdagen bør der komme huller i skydækket flere steder, og det kan blive afgørende for den senere vejrsituation ved kampstart.

Ved overskyet vejr vil temperaturen være omkring 20 grader, og det bliver det formentlig i den centrale del af landet. På hver side af skybåndet er der mulighed for, at der kan gå huller i skyerne, og at solen vinder frem.

Skulle det ske, vil temperaturen kunne kravle op mellem 23 og 25 grader.

Hvis solen får lov til at komme frem mellem skyerne, kan det sætte en helt særlig proces i gang. Under de vejrforhold, vi har lige nu, er der risiko for, at der ved solopvarmning dannes byger, der kan vokse sig store og kraftige.

Netop det er der en lille risiko for lørdag eftermiddag over den østlige del af landet. Men det er stadig usikkert, om de dannes, og hvor de dannes, men risikoen er størst på Sjælland.

Skal man dermed ud at se fodbold på storskærm lørdag aften, er det en god ide at holde sig orienteret med TV 2 VEJRETs radar om, hvor det regner.

Er man ikke på Sjælland under kampen, bliver det formentlig en fodboldaften med en del skyer på himlen, enkelte lokale byger og kun lidt sol. Længst mod nord og på Bornholm er der mulighed for nogen sol i løbet af aftenen.

Temperaturmæssigt bliver det mellem 18 og 21 grader med svage vindforhold.