Vejr

Onsdag vil tordenfront give regn til det meste af landet

Kraftigt regnvejr kan onsdag stedvis give mellem 20 og 40 millimeter regn.

Efter en lang tør periode vil Danmark de kommende dage blive mødt af større mængder regn og torden.

Prognoserne har de seneste dage givet store regnmængder, og nedenstående grafik viser et stort område over Østjylland og Vestfyn med mellem 20 og 40 millimeter regn. Det er tiltrængt for vores haver og natur, som tørster for tiden.

Foreløbigt har juni kun budt på to dage med "større regnvejr". Det var 3. og 20. juni, hvor der faldt henholdsvis syv og ti millimeter regn på landsplan. Juni har indtil i dag budt på 25 millimeter regn, og normalt falder der 64 millimeter på landsplan.

Få oplever torden før middag, men mange i eftermiddagstimerne

I løbet af natten til onsdag og først på onsdag vil en front trække op over landet fra syd. Det er muligt, at nogle vil vågne på grund af torden, men det meste tordenaktivitet ventes fra omkring middag og indtil ud på eftermiddagen.

Smukkest i nordvest og over 25 grader i øst

Det pæneste vejr får Nordvestjylland, hvor solen vil skinne en stor del af dagen. Her vil det også holde helt eller næsten helt tørt med temperaurer op til 22 grader.

På østsiden af fronten vil temperaturerne hurtigt stige til over 20 grader, og hvis der i eftermiddagstimerne bryder sol igennem, kan vi også lokalt komme op på 25 grader. Sol i en længere periode over Sjælland, Lolland eller Falster kan få temperaturen op mellem 26 og 28 grader.

Måske lokale skybrud

Den præcise placering af front og tordenbygerne er fortsat usikker, men som det fremgår af ovenstående grafik, ventes fronten centralt over Danmark, hvor den går i stå. Derfor kan der lokalt komme mange millimeter regn.

Nedbørsmængderne i grafikken øverst i artiklen viser en enkelt millimeter regn til Midtsjælland og københavnsområdet. Her kan man dog ikke udelukke, at en tordenbyge rammer, og så vil der komme meget mere regn end vist i grafikken. Tordenbyger kan dannes både i fronten og i den varme luft syd for fronten.

Lokalt vil tordenbyger kunne give skybrud, hvilket er over 15 millimeter regn på en halv time.

Onsdag aften vil fronten svækkes, men der vil endnu komme regn nogle steder i landet. Intensiteten og udbredesen af regnen vil dog falde, og mange vil få en aften med tørt og ret lunt sommervejr.

Senere på tirsdagen – når flere prognoser er bagt færdig – forventer TV 2 VEJRET at udsende varsel om det kommende tordenvejr.