Vejr

Det varme sommervejr vender tilbage - 30 grader i prognoserne

Dag for dag bliver det varmere.

Hvis man allerede nu hungrer efter høje sommertemperaturer og masser af solskin, så er der i høj grad godt nyt.

De kommende dage stabiliseres vejret over Danmark, hvilket betyder, at vi får mere og mere sol, relativt rolige vindforhold og stigende temperaturer.

I løbet af næste uge kan det endda blive så varmt, at vi igen kan se termometrene vise 30 grader i Danmark.

Det begynder lørdag, hvor der kommer mere sol end de foregående dage. Temperaturerne kan lørdag eftermiddag nå cirka 22 grader. Bemærk dog at det også bliver noget mere blæsende i Nordjylland.

Søndag kan starte med skyer, men så klarer det pænt op med masser af solskin. Søndag eftermiddag får temperaturerne endnu et nøk opad, så vi kan nå 23-24 grader, når det er varmest.

Sommerdage fra mandag

Men det gode vejr er først lige begyndt.

Fra mandag er der mulighed for, at temperaturen hver dag når over 25 grader og giver os meteorologiske sommerdage. Prognoserne viser meget entydigt, at det bliver varmere i løbet af ugen, så vi mange steder kan nå 27-28 grader.

Det er heller ikke umuligt, at vi midt i næste uge kan måle 30 grader, hvilket vil give os en eller flere tropedage. Allerede på nuværende tidspunkt har vi haft fire tropedage, og gennemsnittet for de sidste 15 år er fem tropedage per år.

Hver dag kommer der meget sol, og med et højtryk nær Danmark vil der ikke være vind af betydning.

Det skal dog også nævnes, at nogle prognosemodeller antyder, at der midt i næste uge kan opstå lokale byger, der måske kan være kraftige og med torden. Det vil imidlertid fortsat forblive meget varmt, og mange vil måske slet ikke opleve byger.

De høje temperaturer, udsigten til begrænsede mængder regn samt solskin en stor del af dagen kan forværre problemer med tørke, som man oplever flere steder i Danmark.