Vejr

Sankthansvejret bliver noget nær optimalt

Når bålene skal tændes onsdag aften, bliver det dejligt vejr i store dele af Danmark.

Sankthansaften er en af de aftener på året, hvor allerflest danskere opholder sig udendørs. Derfor spiller vejret naturligvis en afgørende rolle for oplevelsen.

Heldigvis tyder alt på, at sankthansaften i år bliver en af de aftener, hvor man blot skal huske en tynd jakke, men ikke behøver at tænke på regntøj, vindtæt tøj eller meget varmt tøj.

Onsdag byder i dagtimerne på solskin i længere perioder, hvor temperaturen i den østlige del af landet kan stige til omkring 23 grader, hvor det bliver varmest.

I de tidlige aftentimer falder temperaturen, men ved 21-tiden vil der fortsat være temperaturer mellem 14 og 18 grader afhængigt af, hvor i Danmark man befinder sig.

De laveste temperaturer vil være at finde i den nordvestlige del af Jylland, hvor termometrene vil vise 14-15 grader, mens man kan nyde lidt lunere vejr mod øst, hvor der indtil midt på aftenen kan være op til 18 grader.

Det er også i den nordvestlige del af Jylland, at man kan opleve op til frisk vind ved Jammerbugten, men ellers slipper vi for vind af betydning.

Generelt vil der være lidt flere skyer i den østlige del af Danmark, men til at begynde med kan aftensolen dog skinne ned til de mange bålarrangementer. I den centrale del af landet kan enkelte, lokale byger ikke udelukkes, men det bliver absolut de færreste, der vil opleve det.

Ved 23-tiden, når mange formentligt begiver sig hjemad, vil det fortsat være tørvejr, mens temperaturerne vil ligge mellem 10 og 16 grader - igen lunest mod øst.

De sidste par år har sankthansaften budt på ganske hæderligt vejr, men i 2016 drev et meget kraftigt uvejr op over store dele af Danmark med rekordskybrud til følge på Ærø.