EM fodbold

Sådan bliver vejret til Danmarks næste kamp – både i Danmark og i Holland

Her følger en målrettet vejrudsigt for Danmarks første knockoutkamp ved denne slutrunde.

Mandag aften var der eufori i Parken, da Danmark med en 4-1-sejr over Rusland spillede sig videre til knockoutfasen ved EM i fodbold.

Derfor er der mange, der nu ser frem til lørdag, hvor det danske landshold skal en tur til Amsterdam og spille ottendedelsfinale mod Wales.

Netop derfor vil TV 2 VEJRET også begynde at se frem mod lørdag og give et kvalificeret bud på, om den danske EM-fest får lov til at fortsætte i regn, tørvejr, gråvejr eller solskin.

EM-vejret i Danmark

For langt de fleste danske fodboldfans vil fodboldfesten lørdag blive afholdt i Danmark hjemme i stuerne eller ved diverse storskærmsarrangementer.

Og ifølge prognoserne lover det godt for de store fodboldevents, der bliver arrangeret rundt omkring i landet. For Danmark ligger i læ af et højtryk vest for landet, og det sørger for at holde fronter på afstand.

Det giver en lørdag, der holder tørt dagen igennem. Til kampstart klokken 18 kan de danske roligans se frem til, at vejret udarter sig fra sin pæne side.

I de nordlige og østlige egne forventes nogen eller en del sol, mens der over de sydvestlige landsdele vil være flere skyer.

Temperaturmæssigt bliver det lunest over Nordjylland, Sjælland og Bornholm med omkring 20 grader. Over Fyn forventes 16 til 18 grader omkring kampstart, mens det bliver køligst mod vest og sydvest med 14 til 16 grader.

Vinden vil være aftagende frem mod aftenen til en let vind fra vestlig retning.

Dermed bliver det alt i alt hæderligt vejr til at se kampen blandt ligesindede.

EM-vejret i Amsterdam

Er man blandt de danske fans, der tager turen til den hollandske hovedstad, bliver det en smule mere ustadigt end herhjemme, men dog med gode muligheder for, at det holder tørt under kampen.

Holland ligger lørdag mellem et lavtrykssystem mod sydvest og et højtrykssystem mod nordvest. Det giver en dag med risiko for byger i Amsterdam i løbet af dagen.

Lige nu tegner prognoserne et billede af, at bygerne ud på eftermiddagen bliver færre og dør ud, mens der samtidig kan ske opbrud i skydækket. Resultatet er en aften, der kan gå hen og blive pæn med mulighed for lidt sol.

Med temperaturer omkring 20 grader ved kampstart og en svag til let vind fra nordøst kan det blive en skøn fodboldaften på Johan Cruijff Arena i Amsterdam.