TV 2 VEJRET udsender varsel om skybrud og torden

TV 2 Vejret har mandag morgen udsendt varsel for skybrud i de sydlige og østlige landsdele.

Den nye uge begynder med et brag, da et område med kraftige tordenbyger er ved at trække op til Danmark.

I skrivende stund er kraftige byger ved at gå i land over Lolland og Falster.

Radar – nedbør i Danmark lige nu

Se radar for nedbør i hele Danmark i form af regn, sne eller slud. Vores onlinevejrkort viser, hvordan nedbøren har bevæget sig de seneste tre timer. Få en prognose for, hvor vejret er på vej hen. 

Se vores nedbørsradar her

Mandag bliver dermed endnu en dag, hvor der er risiko for skybrud i flere landsdele. Det kommer oven på en søndag, der blandt andet gav skybrud i Store Jyndevad i Sønderjylland.

Det har fået TV 2 VEJRET til at udsende et varsel om skybrud og torden fra morgenstunden. Varslet løber fra mandag klokken 07.00 til mandag klokken 14.00.

Størst risiko for skybrud finder man over Fyn, Sjælland, Lolland og Falster, mens der også er en lille risiko for skybrud i Sønderjylland.

Et skybrud er defineret ved mindst 15 millimeter nedbør på 30 minutter.

Risiko for skybrud indtil klokken 14

De kraftige byger, der rammer landet i disse dage, er et resultat af en køligere luftmasse, der er ved at overtage pladsen fra det varme sommervejr, vi har oplevet de seneste dage.

Netop de to forskellige luftmasser, der lige nu krydser klinger, giver en meget ustabil atmosfære hen over Danmark og det centrale Europa, og det giver gunstige betingelser for, at kraftige tordenbyger kan dannes, herunder skybrud.

Det kan allerede opleves fra morgenstunden i de sydøstlige egne over Lolland og Falster, hvor en større tordencelle fra Tyskland går i land. Den bevæger sig i nordlig retning og giver risiko for skybrud over Fyn og Sjælland i formiddagstimerne.

Ved middagstid er der en lille risiko for skybrud og torden i Sønderjylland.

Mindre risiko i eftermiddag

Mandag eftermiddag ebber tordenaktiviteten ud, men der vil fortsat være regn; primært over de sydvestlige egne ser eftermiddagen våd ud. I resten af landet bliver det med spredte byger, der dog ikke ser lige så kraftige ud som formiddagens byger.

Temperaturen forventes at komme op over 20 graders varme i øst, mens det bliver noget køligere mod vest med 14 til 19 grader.

Vinden er jævn til frisk fra vestlig retning.

I aften venter en skæbnekamp for Danmark ved fodbold-EM, og det ser ud til, at de danske fans kan gå til fodbold i stort set tørvejr med temperaturer mellem 14 og 17 grader. Kun spredte byger over Fyn, Sjælland og Østjylland forventes mandag aften.