Vejr

Sommerferien starter med behageligt sommervejr

Skolernes sommerferie begynder i denne uge, og det bliver med normalt dansk sommervejr.

En ny uge er begyndt med et kraftigt regnvejr.

Det kommer i forbindelse med, at køligere luft fortrænger de tidligere dages varme sommervejr.

Det åbner for, at de kommende dage bliver køligere, men dog fortsætter i det tørre spor, som det meste af juni har budt på.

Hent TV 2 VEJRETs app

TV 2 VEJRETs app giver dig konstant et opdateret overblik. Du kan hente den her. Linket virker både til android og iPhone.

HENT APP'EN HER

Dermed kan nye studenter se frem til at køre studenterkørsel i almindeligt sommervejr med 20 til 23 graders varme og kun få byger.

Den type vejr fortsætter ind i skolernes sommerferie, der begynder fredag.

Lun og tør tirsdag

Vejret begynder fra tirsdag at blive stabiliseret af et højtryk beliggende sydvest for Danmark. Det giver en tirsdag, der byder på tørvejr og perioder med nogen sol.

Lunest bliver det i Østjylland, på Sjælland og Bornholm, hvor termometret kan komme op mellem 20 og 22 graders varme, hvilket er meget normalt på denne tid af året. Køligst bliver det i den sydvestlige del af landet med omkring 15 grader.

Det er også i denne del af landet, at det blæser mest med op til jævn vind fra nordvest. I resten af landet forventes let vind fra vestlig retning, hvilket gør, at de 20 grader vil føles behageligt.

Pæn sankthansaften

Onsdag sendes heksene til Bloksbjerg, og det ser ud til, at det vil ske i tørvejr. Onsdagens vejr bliver nemlig en næsten tro kopi af tirsdagens vejr med tørvejr, mellem 20 og 23 graders varme og en let vind fra vest.

Til trods for de seneste dages nedbør er der fortsat tørt mange steder. Tørrest er det lige nu i Nordjylland, på Sjælland, Lolland, Falster og Bornholm, der alle har et tørkeindeks fra otte og opefter, hvilket er højt.

Derfor er det fortsat en god ide at gøre brug af sine foranstaltninger, såsom at have en spand vand i nærheden af bålet. På brandfare.dk kan man finde gode råd omkring optænding af bål.

Torsdag og fredag

Tirsdagens og onsdagens vejr kopieres torsdag og fredag.

Her bliver torsdag den mest solrige dag med nogen eller en del sol og op til 23 graders varme. Lunest igen i de østlige landsdele.

Fredag begynder skolernes sommerferie, og det bliver en dag med flere skyer på himlen, der lokalt kan give en byge, mens temperaturlejet bliver det samme som torsdag.

Det stabile sommervejr skyldes et højtryk ude over Atlanterhavet, der agerer stopklods for fronter. Det varme sommervejr er blevet skubbet længere mod øst, hvilket netop giver det stabile sommervejr med omkring 20 graders varme.

Frem mod weekenden ser lørdag lige nu ud til at byde på byger, mens søndag ser mest tør ud. Når man lægger det samlede nedbørstal sammen for perioden tirsdag til søndag giver det en akkumuleret nedbørsmængde på mellem nul og fire millimeter.

Dette kan gøre tørken endnu mere markant, end den i forvejen er.