Vejr

Hedebølgen kan ende med bulder og brag

I løbet af det næste døgn er der risiko for kraftige regn- og tordenbyger, der kan give skybrud.

Helt usædvanlig varm luft blæser op over den østlige del af Danmark fra syd, men efterhånden presser køligere luft på fra vest.

'Slaget' om det vejrmæssige overherredømme skal udkæmpes lige over Danmark i løbet af det næste døgn.

Det vil give udslag i kraftige regn- og tordenbyger, der allerede fra sidst på natten kan ramme dele af landet.

En del af de kraftige byger dannes sydvest for Danmark og bevæger sig i nattens løb mod nord og nordøst.

Her kan de i de sene natte- og tidlige morgentimer nå den sydvestlige del af landet, hvor man kan blive ramt af regn- og tordenbyger.

Torden, hagl og kraftige vindstød kan ramme hele landet

Der kan være en tendens til, at bygerne en overgang herefter svækkes lidt, inden der i eftermiddagstimerne kan komme en ny omgang med regn- og tordenbyger.

Radar - følg vejret her

På TV 2 VEJRs radar kan du følge den aktuelle nedbør i Danmark. Radaren viser de seneste tre timers nedbør og giver overblik over vejrets vej hen over landet samt en prognose for, hvordan vejret vil bevæge sig mere end en time frem. 

Se hvor langt, regnen er nået hen over dig

Eftermiddagsbygerne vil sandsynligvis ramme en større del af landet og vil også brede sig mod nord og øst i timerne herefter.

I hele landet gælder det, at der er risiko for relativt store hagl, kraftige vindstød og mulighed for skybrud i forbindelse med de kraftige byger.

Ved skybrud forstås en nedbørmængde på over 15 millimeter regn på en halv time, hvilket ofte giver anledning til oversvømmelser og risiko for akvaplaning.

De kraftige byger markerer overgangen til køligere vejr fra mandag, men fortsat med dagtemperaturer mellem 20 og 25 grader.