Vejr

Her kommer der regn mandag

En front passerer landet i løbet af mandag og giver en overgang regn i Nordjylland.

Mandag er begyndt med en del skyer på himlen i store dele af landet. De eneste steder, hvor dagen er startet med blå himmel og sol, er i den sydligste del af landet og på Bornholm.

De næste timer breder den blå himmel sig fra syd, så store dele af det østlige Danmark til formiddag vil være badet i sol.

Den forventet solrige formiddag varer dog ikke hele dagen, da en front fra nordvest passerer landet i løbet af dagen og dermed giver flere skyer. I Nordjylland kommer der endda regn til den efterhånden meget tørre jord.

Formiddagen bliver pænest

Det er uden tvivl formiddagen, der bliver pænest med tørvejr og solrigt vejr til store dele af Danmark.

I forhold til søndag er vinden aftaget til en let til jævn vind fra sydvest. Langs den jyske vestkyst op til en hård vind.

Termometret når i løbet af formiddagen op mellem 20 og 22 grader. I den nordvestlige del af landet under 20 grader, da det er her fronten går i land.

Prognose mandag klokken 10.00. Solrigt over den sydlige del af landet. Flere skyer mod nordvest.

Mere gråt i eftermiddag

Omkring middag bliver det mere gråt, idet en koldfront trækker ind over landet. Det giver efterhånden flere skyer og i det nordlige og nordvestlige Jylland også regn.

I Nordjylland er regnen tiltrængt, da det er et af de tørreste steder i landet lige nu.

Følg regnen på TV 2s radar

Husk, du kan altid følge regnen på vejr.tv2.dk eller vores app. Vores radar viser, hvordan regnen bevæger sig, og hvor den er på vej hen. 

Følg regnen her

Det solrigeste sted bliver solskinsøen Bornholm, hvor det i eftermiddag forventes, at solen kan skinne fra en næsten skyfri himmel. Her er det først i de sene eftermiddagstimer, at der trænger skyer forbi.

Temperaturen topper i eftermiddag mellem 21 og 24 graders varme. Længst mod nordvest blot mellem 17 og 20 grader.

Vinden er generelt jævn til frisk fra vestlig retning.

Prognose mandag klokken 15.00. Regn i Nordvestjylland. Flere skyer mod syd og øst. Sol over Bornholm.

I aften begynder det at give lidt dryp i den østlige del af landet. På Bornholm holder det dog fortsat tørt, hvor der også er mulighed for lidt aftensol.

I den nordvestlige del af landet klarer det efterhånden op efter frontpassagen, og der er mulighed for at se solen gå ned på disse kanter.

Akkumuleret nedbør mandag.