Vejr

Skyer fra vest

Fredagen er begyndt med skyer i vest og sol i øst.

Himlens farve her til morgen afhænger af, hvor man bor. Bor du i øst, er du vågnet op til en blå himmel, mens himlen i den vestligste del af landet viser sig fra den grå og skyede side.

Hent TV 2 VEJRETs app

TV 2 VEJRETs app giver dig konstant et opdateret overblik. Du kan hente den her. Linket virker både til android og iPhone.

HENT APP'EN HER

Det er en koldfront, der i dagens løb sender skyer ind fra vest og en overgang i weekenden giver køligere vejr.

For fredagens vejr betyder det mere skyet vejr i den vestlige del af landet med enkelte byger, mens der er mere plads til solen længere mod øst. Varmest bliver det mod øst, hvor termometret kommer op omkring 24 graders varme.

Opdelt formiddag

Formiddagen bliver mest opdelt med den grå himmel i vest og den blå himmel i øst. I skrivende stund skinner solen fra en skyfri himmel fra det østligste Jylland til Sjælland, mens der over Bornholm er en del skyer.

Men hvor skyerne efterhånden trækker længere ind over land, så bliver der på Bornholm plads til solen.

I løbet af formiddagen kommer termometrene over de 20 grader, mens temperaturen i vest topper mellem 17 og 20 grader i formiddagstimerne.

Varme i øst, enkelte byger i vest

I eftermiddag fortsætter det opdelte vejr, men nu med flere skyer i den østlige del af landet. Stedet med mest sol i eftermiddag bliver Bornholm, mens Jylland får det mest gråt, hvor enkelte byger kan dannes i forbindelse med koldfronten.

I Jylland bliver det også mest blæsende med en jævn til frisk vind fra vest, mens vinden er mere svag i de østlige egne.

Det opdelte vejr vises også i temperaturen, hvor det bliver varmest i øst. I de østlige egne kan temperaturen nå op omkring 24 graders varme.

I det vestligste Jylland kommer temperaturen ikke meget over 20 grader, mens Bornholms får en dag omkring de 22 grader.

I aften fortsætter det grå vejr, hvor lokale byger ikke kan udelukkes. Det bliver fortsat lunt i aftentimerne med omkring 20 grader, men efter koldfronten har passeret landet fredag aften og nat venter en noget køligere lørdag med 14 til 19 grader på termometret.