Vejr

Op til 24 grader torsdag

Både måne og skyer er med til at sløre for solen i løbet af torsdagen.

Endnu en pæn sommerdag har torsdag taget sin begyndelse. En dag, der igen vil byde på masser af sol, men hvor solens stråler dog vil blive sløret af højtbeliggende cirrusskyer.

Alt i alt venter endnu en dag med stabilt sommervejr over Danmark, hvor temperaturen kan komme op omkring 24 graders varme.

Dagen er startet med masser af sol i øst med kun meget tynde cirrusskyer. Et blik længere mod vest viser, at der her er nogen flere skyer på himlen fra morgenstunden.

Temperaturen ligger fra start af mellem 11 og 17 grader, men vil i løbet af formiddagen stige til over 20 graders varme i det meste af landet.

Skydækket over Jylland og Fyn spredes efterhånden til resten af landet, men det bliver et skydække, som solen sagtens kan skinne igennem.

Delvis solformørkelse til middag

Omkring middagstid er det ikke kun skyerne, der slører for solen, men her vil Månen bevæge sig ind foran solen og nogle steder på den nordlige halvkugle give en total solformørkelse. Månen er så langt fra Jorden, at Solen kommer til at danne en lysende ring rundt om den sorte måneskive, og dermed er der tale om en særlig form for solformørkelse.

Cirka klokken 11.30 bevæger Månen sig ind foran solskiven og opnår maksimum cirka klokken 12.37. I Danmark vil 20 procent af solskiven blive dækket af Månen. Klokken 13.48 har Månen forlader solskiven igen.

Andre steder på den nordlige halvkugle dækker Månen for 80 procent af solskiven. Blandt andet i Qaanaaq i det nordvestlige Grønland.

Varm eftermiddag

Efter den delvise solformørkelse fortsætter solen sine gerninger på den danske sommerhimmel. Eftermiddagen ser dermed ud til at blive ganske pænt, igen kun med høje skyer på himlen.

Temperaturen kan i eftermiddagstimerne nå op omkring 24 graders varme. Nogen prognoser har endda 25 grader. Skulle det ske vil torsdag blive årets syvende sommerdag.

Med de relativt svage vindforhold vil torsdag blive endnu en varm dag. De højeste temperaturer forventes i den østlige og sydøstlige del af Jylland, Midtfyn samt Sjælland.

Torsdag aften bliver endnu en lun sommeraften med sol og omkring 20 graders varme.