Vejr

Nyd fredagen – weekenden bliver blæsende

En koldfront kommer til at præge vejret i weekenden og den kommende tid.

Nu var vi lige ved at vænne os til shorts, t-shirts og lune aftener, men intet varer evigt. Fredag bliver den sidste dag med den behagelige vejrtype i denne omgang.

- Vi har lige en sidste dag til at nyde vejret, inden en koldfront kommer og skubber den varme luft væk, fortæller meteorolog ved TV 2 Vejret Thomas Mørk.

Allerede fra morgenstunden lørdag kan du regne med lavere temperaturer kombineret med en vind, der får det til at føles endnu koldere.

Luften vil fortsat være relativt lun med 15 til 20 grader, men med frisk til hård vind vil du formentlig foretrække lange ærmer, hvis du skal være udenfor.

Men inden lørdag kan du nyde en ganske rar fredag.

Selvom prognosen siger 24 grader, kan det ikke udelukkes, at den sniger sig op på 25 og dermed bliver en meteorologisk sommerdag. Det kunne for eksempel ske i København.

- Trods varmen kan der komme et par byger i løbet af eftermiddagen, men det vil bare være lidt dryp, der ikke vil gøre det helt vilde, siger Thomas Mørk.

Selvom lørdag bliver afslutningen på den meget behagelig vejrtype, vi har haft den seneste tid, er det ikke ensbetydende med gråvejr og store mængder regn. Bare lidt koldere og mere blæsende.

Himlen vil være præget af drivende skyer. Flest mod syd og færrest mod nord. Det flotteste lørdagsvejr får vi altså i Nordjylland. Til gengæld bliver det også her, at det vil blæse allermest.