Vejr

Stabilt sommervejr på vej til Danmark

Sommeren bider sig for alvor fast med over 20 graders varme, tørvejr og solskin.

Ganske vist har den seneste uges tid budt på sommerdage og til tider solrigt vejr. Omvendt har den varme og også ustabile luft givet byger, der stedvis har været kraftige.

Fra tirsdag er bygerne mere eller mindre et overstået kapitel for denne omgang, da de kommende dage ser ud til at byde på stabilt sommervejr over Danmark.

Et højtryk stabiliserer sig sydvest for Danmark og sørger for at holde fronter på afstand af landet. Det giver anledning til, at det varme sommervejr fortsætter ovenikøbet med tørvejr og til tider solrigt vejr til hele landet.

5-døgnsprognosen fra 8. juni til 12. juni. Sommer og sol.

Tirsdag giver forsmag på det, der venter

Allerede tirsdag er højtrykket sydvest for Danmark under opbygning, hvilket giver den første tørvejrsdag med solrigt vejr.

Der vil kun være ganske få skyer at finde på den blå himmel. Dermed bliver det tirsdag en dag med masser af sol.

Med rolige vindforhold og temperaturer, som kommer op mellem 20 og 22 graders varme, bliver det en dag, som man nok hellere vil bruge udendørs end på kontoret.

Prognose tirsdag klokken 13.00. Solrigt sommervejr over Danmark.

Solen står efterhånden meget højt på himlen, hvilket giver et højt UV-indeks de kommende dage, når solen er fremme. Dermed er det vigtigt at huske at passe på huden den kommende uges tid, når solen rigtigt får fat.

HVAD ER UV-INDEKSET

UV-indekset er et tal, der beskriver intensiteten af solens skadelige UV-stråler.

Under 3: Lav
3 til 6: Moderat
6 til 8: Høj
8 til 10: Meget høj
Over 10: Ekstrem

I middagssolen kan UV-indekset ved ækvator højst blive cirka 15, mens det i Danmark topper på cirka 7.

Du kan tjekke UV-indekset der, hvor du er, i TV 2s vejr-app. Få hjælp til at hente den her.

Fortsætter ugen ud

Tirsdagens vejr er blot en forsmag på det, der fortsætter resten af ugen. Med et vekslende skydække bliver uge 23 en uge med tørt og til tider solrigt vejr.

Dermed bliver der rigeligt med tid til at nyde det lune sommervejr måske med en tur til stranden, hvor badevandstemperaturen ligger mellem 13 og 21 grader. Varmest er det i de danske fjorde.

En tur til stranden kan måske friste i ugens løb.

Der forventes ingen sommerdage i ugens løb, da luften kommer fra det relativt kølige Nordsøen og dermed bliver kølet ned på sin vej til Danmark. En sommerdag er, når temperaturen rammer 25 grader på termometret.

Så højt kommer vi ikke op, men med temperaturer mellem 20 og 23 graders varme vil det føles ganske varmt i sommersolen.

Bygerne er så få, at de næsten ikke er værd at skrive om. Der er dog en lille risiko for, at en enkelt sky kan vokse sig stor nok til at give en enkelt lokal byge, men det er i småtingsafdelingen.

Prognose fredag klokken 12.00. Højtrykket sydvest for Danmark holder stand og sommervejret fortsætter.