Vejr

Først byger, så sol

Temperaturen kan mandag nå op omkring 24 graders varme.

Skal man ud på cyklen mandag morgen, kan det være en god ide at tænke på regntøj. Der er nemlig en del byger fra morgenstunden over den centrale del af landet.

Radar - følg vejret her

På TV 2 Vejrets radar kan du følge den aktuelle nedbør i Danmark. Radaren viser de seneste tre timers nedbør og giver overblik over vejrets vej hen over landet samt en prognose for, hvordan vejret vil bevæge sig mere end en time frem 

Se hvor langt regnen er nået hen over dig

Længst mod øst på Sjælland og Bornholm er dagen startet med en del sol. Især Bornholm vil mandag leve op til sit tilnavn 'Solskinsøen', da der her forventes sol fra en skyfri himmel hele dagen.

Vejret mandag morgen klokken 6.10. En del byger fra morgenstund, men også plads til solen i øst.

Har man taget regntøjet med fra morgenstunden, kan det dog trygt lægges i tasken igen i eftermiddag. Her forventes der nemlig tørvejr til hele landet, og kun en meget lokal byge kan ødelægge det.

Byger indtil middag

De byger, der hænger over Danmark mandag morgen, stammer fra en frontzone, der ligger hen over landet. Fronten bliver i løbet af formiddagen svækket og rykker samtidig gradvist mod øst.

Det betyder, at bygerne, som dagen er startet med, i løbet af formiddagstimerne bliver færre, og omkring middag er det efterhånden tørt i store dele af landet.

Prognose mandag klokken 10.00. Byger i den centrale del af landet.

Mandag er startet lunt med temperaturer fra morgenstunden på 12 til 18 grader. Til middag forventes temperaturen at være vekslet til mellem 20 og 22 grader.

Opklaring fra vest

Imens fronten bevæger sig mod øst, begynder en opklaring at indfinde sig i Jylland. Dermed bliver det en solrig og sommerlig eftermiddag til store dele af det vestlige Danmark.

Længere mod øst vil skyer fortsat kunne genere i eftermiddagstimerne - dog vil det holde tørt. På Bornholm fortsætter det solrige vejr, som mandagen lagde ud med.

Vinden er svag til let fra vestlig retning.

Prognose mandag klokken 15.00. Opklaring fra vest. 21 til 24 graders varme.

Temperaturen forventes at komme op mellem 20 og 23 graders varme. Lokalt kan temperaturen dog nå op på 24 grader, hvis solen får lov til at skinne i længere tid. Langs kysterne bliver det noget køligere på grund af havvandet.

Temperaturer mandag eftermiddag.

Mandag slutter af med endnu en pæn sommeraften med sol til de fleste og 17 til 20 grader.