Vejr

Årets femte sommerdag er en realitet - mandag kan blive den sjette

I næste uge fortsætter det varme og til tider solrige vejr – dog byder mandag på byger flere steder.

I skrivende stund har temperaturen søndag toppet med 26,6 grader ved Landbohøjskolen i København, hvilket giver os den femte sommerdag i 2021.

En sommerdag er defineret ved, at temperaturen mindst ét sted i landet når de 25 grader eller derover.

Generelt har det søndag været varmt ude i det ganske sommerland. Især hen over Østjylland og Sjælland, hvor der har været solrigt sommervejr store dele af dagen, har termometret være oppe mellem 24 og 25 grader flere steder.

I Vestjylland og Sydjylland har temperaturen dog kun toppet omkring 20 grader, da byger har holdt temperaturen nede på disse kanter. Det samme kan siges om Fyn og Bornholm. Her har søndagen dog budt på tørvejr store dele af dagen.

Maksimumtemperaturer 6. juni klokken 15.30. Over 25 grader i København – årets femte sommerdag.

Ser man udelukkende på juni måned, er det sommerdag nummer tre. Gennemsnittet for de sidste ti år viser, at vi i løbet af juni kan forvente syv sommerdage. Dermed har vi næsten rundet halvdelen af det normale antal sommerdage for juni måned.

Mandag med byger og måske endnu en sommerdag

I morgen bliver landet mere opdelt med byger i vest og sommervarme i øst.

Det er en svag frontzone, der mandag morgen vil give en del skyer samt spredte byger til store dele af Jylland. Omvendt starter den nye uge i den østlige del af landet med sol og varme.

Prognose mandag klokken 12.00. Sol og op til 25 grader mod øst, byger i vest og under 20 grader.

Opdelingen af byger og sol kan mærkes på temperaturen. Det solrige vejr over de østlige egne forventes at kunne få temperaturen op på 24 grader omkring middag, måske endda 25 grader i København, hvilket i så fald vil give årets sjette sommerdag.

I den vestlige del af landet forventes temperaturen at nå op mellem 16 og 18 grader ved middagstid.

Temperaturer mandag 7. juni klokken 12.00. Op til 25 grader i øst.

Mandag eftermiddag trækker frontzonen længere mod øst, hvilket får temperaturen til at falde over de østlige egne til mellem 20 og 23 grader. I takt med at frontzonen flytter sig, begynder det at klare op i den vestlige del af landet.

Her kan temperaturen nå op på mellem 20 og 22 graders varme i eftermiddagstimerne, da solen vil begynde at titte frem, og dermed kan store dele af Jylland få en hæderlig mandag eftermiddag.

I øst er der derimod risiko for, at en enkelt eftermiddagsbyge kan dannes.

Temperaturer mandag 7. juni klokken 15.00.

Mere stabilt sommervejr fra tirsdag

Fra tirsdag venter højtrykspræget vejr i resten af ugen med til tider solrigt vejr og termometre, der i løbet af ugen vil komme op på mellem 20 og 23 graders varme. Med svage vindforhold byder den nye uge på glimrende sommervejr.

5-døgnsprognosen