Vejr

Lørdag med sol og varme

Høje skyer fra vest kan dog drille og give sløret solskin i løbet af dagen.

Grundlovsdag er startet med blå himmel over hele landet. Og med temperaturer i de tidlige morgentimer fra mellem 12 og 16 grader. Så ja, der er lagt i kakkelovnen til forrygende weekendvejr.

En frontzone vest for Danmark truer dog med at sende en del høje skyer ind over landet i løbet af dagen - og måske en enkelt byge i aftentimerne. Det skal dog ikke tage noget fra det faktum, at lørdag bliver en pæn dag med solskin og temperaturer, der kan nærme sig 25 grader på termometret.

Solrig formiddag

Et højtryk øst for Danmark har sørget for at give en solrig start på lørdagen. Og set med landsdækkende briller, bliver formiddagen den mest solrige.

I takt med, at solen kommer højere på himlen, går der ikke mange timer af formiddagen før temperaturen stiger til over 20 grader. Med svage vindforhold giver det en oplagt mulighed for at komme ud at nyde sommervejret.

Prognose lørdag klokken 10.00. Solrigt vejr over hele landet.

Flere skyer i vest i eftermiddag

Efter middag fortsætter det solrige vejr for langt de fleste, men en frontzone begynder i eftermiddagstimerne at give flere skyer i den vestligste del af landet.

I resten af landet fortsætter det solrige vejr, men hvor høje cirrusskyer kan give mere sløret solskin.

Prognose lørdag klokken 14.00. Høje skyer i vest, solrigt længere mod øst.

UV-indekset forventes at komme op mellem 5 og 7, når det bliver højest. Dermed er det vigtigt at bruge solcreme, hvis man opholder sig i længere tid af gangen udendørs.

HVAD ER UV-INDEKSET

UV-indekset er et tal, der beskriver intensiteten af solens skadelige UV-stråler.

Under 3: Lav
3 til 6: Moderat
6 til 8: Høj
8 til 10: Meget høj
Over 10: Ekstrem

I middagssolen kan UV-indekset ved ækvator højst blive cirka 15, mens det i Danmark topper på cirka 7.

Du kan tjekke UV-indekset der, hvor du er, i TV 2s vejr-app. Få hjælp til at hente den her.

Temperaturen forventes i eftermiddagstimerne at kunne kravle op mellem 20 og 24 graders varme. Langs kyster med pålandsvind bliver det dog noget køligere.

Lokalt kan termometret endda nå de 25 grader, hvilket definerer en meteorologisk sommerdag. Størst mulighed for det er i det centrale eller sydlige Jylland samt Nordsjælland.

Temperaturer lørdag eftermiddag. Lokalt op til 25 grader.

Har man behov for en dukkert i det varme sommervejr er det værd at gøre opmærksom på, at vandtemperaturen langs de større farvande fortsat er ret køligt med 12 til 15 grader. I bugter eller havnebade er vandtemperaturen mellem 17 til 19 grader.

I aften fortsætter det pæne sommervejr med temperaturer over 20 grader. En enkelt byge i de sydvestligste egne kan ikke udelukkes.

Dagslængden er over 17 timer i hele landet.