Vejr

Det milde vejr er dårligt nyt for pollenallergikerne

Den våde og kolde maj har lagt en dæmper på græsset, men nu spredes der for alvor pollen.

De fleste byder sommeren velkommen, men for en gruppe mennesker er årstiden også forbundet med løbende næser, nys, kløende øjne og en række andre gener.

Det er de op mod en million danske pollenallergikerne, der med gru ser frem til, når planterne efter tur sender deres pollen ud i luften omkring os.

Og nu står græspollen-allergikerne for tur.

Astma-Allergi Danmark måler løbende dagens pollental, og forbundet har netop erklæret årets græspollen-sæson for åben.

Den megen græspollen er udløst af de seneste dages gode vejr oven på den ellers kolde og våde maj.

Ifølge Astma-Allergi Danmark har det kølige forårsvejr indtil nu dog også taget toppen af problemet.

- Jo varmere vejret er i maj, desto flere græspollen bliver der dannet. Maj måned har været usædvanlig kold indtil nu, så det kolde forårsvejr er indtil videre godt nyt for folk med allergi over for græspollen, siger Mathilde Kloster, biolog og leder af pollentællingerne i Astma‐Allergi Danmark til forbundets hjemmeside.

De kommende måneder bliver afgørende

Hun understreger dog, at det også spiller en vigtig rolle, hvordan vejret bliver i juni og juli, da varme sommerdage giver flere pollen end de våde og kolde.

For pollenallergikerne kan symptomerne i nogle tilfælde være nærmest invaliderende, men det er muligt for de fleste at blive relativt symptomfri med den rette behandling.

Græspollen-sæsonen begynder normalt mod slutningen af maj og slutter først omkring september.

Du kan følge dagens pollental direkte hos Astma-Allergi Danmark. Her mandag eftermiddag ligger tallet på 10, hvilket udgør cirka tre fjerdele af forbundets varslingscirkel.

Danskernes vejrbilleder

TV 2 Vejret bruger billeder fra danskerne i både vores vejrudsigter og til artikler her på hjemmesiden og vores app. Du kan også indsende både billeder og video til TV 2 Vejret. Det gør du her.