Vejr

Torsdag med tørvejr til de fleste - men med opfriskende vind

Det kølige majvejr fortsætter, men for en sjælden gangs skyld med stort set tørvejr.

Maj plejer at være en tør måned med mange solskinstimer, men i år har det været noget af en ørkenvandring. Måneden lever slet ikke op til forventningerne, men i dag kan man dog nyde meget mere sol end vanligt i år.

Torsdag er mange stået op til solskin, men i Nordjylland huserer der også nogle enkelte byger. Du kan følge dagens byger på TV 2 Vejrets radarside.

I løbet af formiddagen kan der fortsat falde nogle enkelte byger i Nordjylland, og ved Jammerbugten er vinden op til hård, så vejret føles her ikke særlig forårsagtigt.

I de øvrige landsdele holder det tørt med let til jævn vestenvind, og vejret føles meget mere behageligt.

Varmest i København

I eftermiddag vil temperaturen generelt nå op mellem 12 og 15 grader. Kun i København kan man forvente, at termometrene kan nå en smule højere op.

Man kan i lange perioder nyde eftermiddagssolen i hele landet, men vær opmærksom på UV-indekset når op på 5,3.

Når UV-indekset overstiger 3, anbefaler Kræftens Bekæmpelse, at man beskytter sig mod solen, og når tallet overstiger 6, så siges UV-indekset at være højt.

De foregående dage er der dannet stedvise byger i eftermiddagstimerne, men de vil være meget få i dag.

Kølig aften

Hvis man skal ud torsdag aften, bør man tage en let jakke på. Allerede omkring klokken 20 falder temperaturen til cirka 10 grader, og sidst på aftenen kan termometrene nå ned på 5 til 7 grader.

Det forventes at holde tørt i hele landet i aften.