Mandag kan igen byde på skybrud

Der kommer dog også sol flere steder.

Mandag morgen er der dis og tåge flere steder - nogle steder har sigtbarheden endda været under 100 meter, hvilket betyder, at tågen betegnes som værende tæt.

Radar – nedbør i Danmark lige nu

Se radar for nedbør i hele Danmark i form af regn, sne eller slud. Vores onlinevejrkort viser, hvordan nedbøren har bevæget sig de seneste tre timer. Få en prognose for, hvor vejret er på vej hen. 

Se vores nedbørsradar her

I løbet af morgentimerne vil tågen dog fordampe de fleste steder, og så venter der et par timer, hvor mange kan få solen at se.

Luften er dog ustabil, hvilket forårsager, at luftbobler let kan stige til vejrs og vokse sig så store, at de bliver til egentlige byger.

Disse byger vil stedvis kunne være ret kraftige og være med torden og hagl.

Derudover vil bygerne bevæge sig langsomt som følge af fravær af vind af betydning i atmosfæren. Det medfører, at risikoen for skybrud er til stede i forbindelse med bygerne.

Ved et skybrud skal der falde over 15 millimeter regn på en halv time.

Risikoen for skybrud er størst mandag eftermiddag over den nordlige del af Jylland. Der kan dog også komme byger mange andre steder, men generelt vil de være mindre kraftige her. Lokalt kan der også forekomme kraftige vindstød i forbindelse med bygerne.

Temperaturerne stiger i dagens løb til mellem 13 og 16 grader, og med generelt rolige vindforhold så kan det føles ganske behageligt, når solen kommer frem i længere perioder.