Vejr

Vådt majvejr fortsætter, så langt øjet rækker

Hvis du er træt af vejret denne måned, er det ikke helt uden grund.

Forårets sidste måned burde byde på masser af solskin og høje temperaturer. Sådan har det imidlertid ikke været i år, og intet tyder på, at vejret bliver bedre i den nærmeste fremtid.

- Vi er lidt skidt kørende. Indtil nu har maj været usædvanligt kold og våd, og det fortsætter i hvert fald den næste uges tid. Vi ligger langt under det normale, siger meteorolog ved TV 2 VEJRET Andreas Nyholm.

Overordnet set bliver den kommende tid præget af byger og kulde.

Fra søndag til mandag kan byger blive særdeles kraftige og måske ende med både torden, hagl og lokale skybrud.

Bygernes styrke hænger sammen med, at temperaturen nu trods alt er oppe på 15-16 grader, hvilket fodrer bygeskyerne med masser af energi fra overfladen, mens luften højere oppe stadig er iskold for årstiden.

- Haglbyger og skybrud er noget man normalt forbinder med sommer, men det er også det eneste sommerlige ved vejret, som det ser ud lige nu, siger Andreas Nyholm.

Ustadigt og koldt vejr i den kommende tid.

Selvom det er varme ved overfladen, der driver bygerne frem søndag og mandag, er temperaturene generelt stadig beskedne for midten af maj. Og tirsdag falder de igen.

Normalt er der 14-18 grader på nuværende tidspunkt, men fra tirsdag og frem kommer vi ned på 10-13 grader. Altså 4-5 grader under normal majvarme.

Solen kan muligvis kigge lidt mere frem, men der følger ikke højere temperaturer med.

Den blå del af kortet har koldere temperaturer end normalt, mens det gule er normalt.

Skiftet tirsdag og frem udløses af et skift i vinden, der går i en mere vestlig retning.

Jo længere frem prognoserne kigger, jo mere usikkerhed er der også i forudsigelserne, men selv når der kigges længere ud over næste uge, er der ikke bedring at spore.

- Tendensen er, at det kølige vejr fortsætter. Vi kan godt se mere til solen, men der kommer ikke noget sommervarme foreløbigt, siger Andreas Nyholm.

Jetstrømmen i halvanden kilometers højde afskærer det meste af Europa fra varmen lige nu.

Selvom man ikke skal trøste sig med, at andre har det lige så skidt som en selv, kan nogle måske lune sig lidt ved tanken om, at vi ikke er alene.

En stor del af Nord- og Vesteuropa har en kølig maj, og mange steder fortsætter det ligesom i Danmark.