Vejr

Søndag bliver årets hidtil varmeste dag - her kan temperaturen nå 23 grader

Det er en sommervarm luft, der blæser op over os fra syd og sydvest.

Søndag er begyndt med silende regn mange steder i Danmark, men det er faktisk takket være passagen af regnvejret, at vi senere søndag får det varmere end vi har haft det før i år.

Radar - nedbør i Danmark lige nu

Se radar for nedbør i hele Danmark i form af regn, sne eller slud. Vores online vejrkort viser, hvordan nedbøren har bevæget sig de seneste tre timer. Få en prognose for, hvor vejret er på vej hen. 

Se vores nedbørsradar her

Regnvejret skyldes nemlig en varmfront, der - som navnet antyder - efterfølges af varmere luft.

Luftmassen, der befinder sig bag varmfronten, og som vi allerede får glæde af i løbet af formiddagstimerne, er helt anderledes end hvad vi har vænnet os til.

Først skal regnvejret dog slippe sit tag over den nord- og østlige del af Danmark, men herefter breder en smuk opklaring sig til hele landet.

Højeste temperaturer søndag eftermiddag. I den sydlige del af Jylland kan termometrene vise 23 grader.

Det giver plads til masser af solskin og temperaturer, der før middag kan nå 20 grader.

Ud på eftermiddagen bliver det endnu varmere, og flere steder i landet kan man opleve temperaturer på mellem 21 og 22 grader. I den sydlige del af Jylland, hvor luften er varmest, kan temperaturen endda stige til 23 grader i eftermiddagstimerne.

Det vil gøre søndag til den hidtil varmeste dag i 2021, hvilket sker, når temperaturen når over 20,1 grader. Det var den temperatur, der blev målt i Sydjylland så tidligt som 31. marts.

I eftermiddags- og aftentimerne vil et område med kraftige regn- og tordenbyger bevæge sig op over dele af Danmark fra sydvest. Det kan ikke udelukkes, at bygerne kan give os årets første skybrud og kraftig regn.