Vejr

Mindre vind og en smule sol - men ellers fortsætter det våde vejr fredag

Sjaskvåde maj har allerede slået knastørre april på mængden af nedbør.

Maj har de seneste dage vist sig fra sin mest grå, våde og blæsende side.

Der er allerede i de første seks dage af måneden faldet mere end 26 millimeter regn. Det er mere, end der faldt i hele april og mere end halvdelen af det, der kom i marts.

Fredag vil regnen forsætte, men til gengæld vil det lette markant på vindsiden. Dagen bliver mærkbart mindre blæsende end torsdag.

Frem mod fredag morgen er der mulighed for lokal frost. Hvis temperaturen kommer langt nok ned, er det ikke umuligt, at der vil komme enkelte byger med slud i løbet af natten og de tidlige morgentimer.

Derudover begynder dagen med udbredte byger, der vil aftage en smule op ad dagen. Særligt i Jylland kan fredag ende ganske pænt sidst på eftermiddagen.

Længere mod øst vil det primært være gråt, indtil midt på eftermiddagen, hvor der også begynder at danne huller mellem bygerne. Så også der kan der godt komme lidt sol, men dagen vil være domineret af bygerne.

Bygerne vil generelt opføre sig meget som torsdag. Det vil sige, at der er tale om spredte byger, som kan slå ned de fleste steder, uden at det på forhånd er muligt at sige præcis hvor og hvornår.

I løbet af fredagen vil det meste af det grå, våde vejr være drevet væk fra Jylland.

Det er bare helt sikkert, at bygerne vil være over Danmark allerede fra morgenstunden.

Fredag bliver igen en relativt kølig majdag. Temperaturerne kommer til at ligge på samme niveau som torsdag, hvilket vil sige op til 10, maksimalt 11, graders varme.

Den positive drejning i vejret bliver, at blæsten aftager en hel del.

Vinden vil fortsat komme fra vest, men den vil være noget mere behagelig at være ude i.