Vejr

Forårsvarmen melder sin ankomst søndag med næsten sommerlige temperaturer

Mandag kan med op til 24 graders varme nærme sig en meteorologisk sommerdag.

Midt i det grå og regnfulde forårsvejr, der mest af alt burde kaldes for efterårsvejr, så er der sikkert mange, der ønsker sig til varmere himmelstrøg.

Hent TV 2 VEJRETs app

TV 2 VEJRETs app giver dig konstant et opdateret overblik. Du kan hente den her. Linket virker både til android og iPhone.

HENT APP'EN HER

Og det ønske ser i så fald ud til at gå i opfyldelse. De varme himmelstrøg kommer nemlig op over landet i løbet af søndag og mandag, hvor mandag ser ud til at blive den varmeste dag.

5-døgnsprognosen

Varm søndag

Over Østeuropa bliver der over de kommende dage bygget et højtryk op, mens der mod vest ligger et større lavtryk over Irland.

En varmfront fra dette lavtryk skal natten til søndag passere landet, hvorefter der bliver åbnet op for varm luft fra syd.

Dermed bliver søndag den første varme dag i lang tid.

Prognose søndag klokken 13.00. Efter en varmfrontpassage strømmer varm luft op fra syd.

Allerede søndag morgen kan man stå op til over 10 graders varme, hvilket er en stor kontrast i forhold til de mange kolde morgener, vi har været vant til det seneste lange stykke tid.

I løbet af dagen stiger temperaturen til sommerlige 20 grader, lokalt op mod 21-22 grader i Sydjylland.

Temperaturer søndag eftermiddag.

Dagen starter med tørvejr med nogen eller en del sol til den sydlige og østlige del af landet, men da Danmark er i en ustabil luftmasse, så kan der ud på eftermiddagen dukke et område med byger op over den vestlige del af landet.

Disse byger kan stedvis være kraftige.

Endnu varmere mandag

Temperaturen får mandag et nøk eller to opad, når termometret med op til 24 graders varme begynder at nærme sig en meteorologisk sommerdag.

En meteorologisk sommerdag er defineret ved, at termometret runder 25 grader mindst et sted i Danmark.

Det bliver dog formentlig kun lige ved og næsten, men skulle det ske, så er maj under normale omstændigheder den første måned, hvor der måles en sommerdag herhjemme.

Temperaturer mandag eftermiddag. 23-24 graders varme er der på programmet mandag.

Der er dog malurt i bægret.

I forbindelse med, at forskellige luftmasser ligger tæt på hinanden, er luften fortsat ustabil over Danmark. Det giver gunstige betingelser for, at kraftige tordenbyger kan dannes langs en koldfront.

Placeringen af koldfronten er afgørende for, hvor bygerne dannes, og hvor det bliver varmest.

Som prognoserne er lige nu, ser det ustabilt ud i Jylland med intense tordenbyger, mens mandagen mod øst kan blive sommerlig med solrigt vejr og op til 24 grader.

Prognose mandag klokken 13.00. Op til 24 grader i Danmark. 25 grader i Nordtyskland.

Efter mandag ser det fortsat ustadigt ud med byger og omkring 16 til 18 grader, hvilket alt andet lige er noget lunere, end hvad maj er startet med.