Vejr

De næste 24 timer kan der falde en halv måneds regn

Der kan falde over 25 millimeter regn og komme vindstød af stormstyrke.

Kalenderen viser maj, men tirsdag er alt, der minder om forårsvejr, sat på en midlertidig pause.

Radar – nedbør i Danmark lige nu

Se radar for nedbør i hele Danmark i form af regn, sne eller slud. Vores online vejrkort viser, hvordan nedbøren har bevæget sig de seneste tre timer. Få en prognose for, hvor vejret er på vej hen. 

Se vores nedbørsradar her

Et for årstiden meget kraftigt lavtryk er på vej mod Danmark fra vest, og det sender sine fronter med masser af regn ind over landet de næste to døgn.

Tirsdag morgen regner det allerede i store dele af landet, og kun over den nordøstlige del af Sjælland samt på Bornholm er det nogenlunde tørvejr.

Det udbredte regnvejr breder sig dog ufortrødent mod øst og nordøst, så man i hele Danmark kommer til at opleve silende regn i løbet af tirsdag formiddag.

Derudover er det også blæst kraftigt op på forsiden af lavtrykket, og ved Blåvandshuk, der er Danmarks vestligste punkt, er der målt middelvind af hård kuling med 17,3 meter per sekund. Samme sted har vindstødene været tæt på stormende kuling med 20,7 meter per sekund.

Der kan falde en halv måneds regn det næste døgn - og være vindstød nær stormstyrke

Lavtrykket kommer til at dominere vores vejr over Danmark fuldstændigt de næste knap to døgn.

Til og med onsdag morgen kan der stedvis falde omkring - eller lidt over - 25 millimeter regn, hvilket er omkring halvdelen af den normale nedbør i hele maj, der er 47,3 millimeter.

Nedbørmængderne kan dog variere lokalt det næste døgn, så der potentielt kan være store forskelle i de totale nedbørmængder. Men onsdag byder også på masser af regn og byger, så indtil torsdag kan der være faldet over 40 millimeter de steder, hvor der kommer mest. Enkelte steder i landet kan man også opleve, at det vil regne nærmest uafbrudt i to døgn.

Samtidigt tager vinden til, og natten til onsdag og onsdag formiddag kan vindstødene over den sydlige del af Danmark nå stormende kuling eller måske endda storm.

Hele dagen vil temperaturerne blot befinde sig mellem 7 og 10 grader.