Vejr

Mandag med opklaring - her får man mest sol

Dagen er startet med skyer og byger mange steder.

Den første uge af maj begynder med ganske ustadigt vejr, der både byder på skyer og byger flere steder i Danmark.

Radar - nedbør i Danmark lige nu

Se radar for nedbør i hele Danmark i form af regn, sne eller slud. Vores online vejrkort viser, hvordan nedbøren har bevæget sig de seneste tre timer. Få en prognose for, hvor vejret er på vej hen. 

Se vores nedbørsradar her

Tidligt mandag morgen er bygerne koncentreret over den centrale og østlige del af landet, hvor nogle af dem er relativt kraftige. Bygerne skyldes et lille lavtryk, der er dannet over Danmark i weekenden, og er kendetegnet ved ustabil luft, hvor der let dannes byger.

I formiddagens løb breder en opklaring sig stille og roligt fra vest mod øst, hvilket medfører, at det til at starte med klarer op over Jylland - først over den vestlige del.

Mandag formiddag klokken 10 vil der fortsat være skyet med byger mod øst, mens det er begyndt at klare op i den vestlige del af Danmark.

Herfra breder opklaringen sig videre mod øst, men man skal først forvente opklaring over større dele af Sjælland fra først på eftermiddagen.

Bornholmerne er dem, der skal vente længst tid på solen - her ventes det først at klare op sidst på eftermiddagen, men da solen først går ned cirka klokken 20.40 på Bornholm, vil der også nå at komme længere perioder med aftensol på klippeøen.

Selvom det klarer op, kan der fortsat komme enkelte byger hist og her i eftermiddagens løb.

Vejrkort mandag eftermiddag klokken 16. Opklaringen har bredt sig til størstedelen af Danmark.

Temperaturerne når mandag eftermiddag op på mellem 8 og 11 grader. De højeste temperaturer vil være at finde de steder, hvor solen har nået at skinne længst tid, og hvor vinden har blæst længst tid over land. Derfor vil det være over de østlige dele af de enkelte landsdele, at vi generelt vil finde de højeste temperaturer.

Vinden vil derudover blot blive svag til frisk fra sydvest og vest.

Tirsdag skal et for årstiden kraftigt lavtryk nærme sig Danmark fra vest med udbredt regn og tiltagende vind.