Vejr

Her kan søndagen slutte af med et brag

Dagen bliver med tørvejr i nord og øst og bygevejr mod syd og vest.

Store bededagsferiens sidste dag er startet med et spredt skydække, hvor solen flere steder har kunnet give en pæn start på dagen.

Det er dog ikke alle steder, der er startet med morgensol, da man i Jylland og på Fyn er stået op til bygevejr søndag morgen.

Et lavtryk, der cirkulerer rundt over den sydvestlige del af landet, sørger for, at der mod syd og sydvest vil kunne opstå en del byger i løbet af dagen. Lokalt kan disse være kraftige.

Generelt vil formiddagen være præget af flere skyer, men der er også mulighed for, at solen kan titte frem indimellem.

Temperaturmæssigt bliver formiddagen lunest i den nordlige og østlige del af landet, hvor solen kan skinne igennem et tyndt skydække og få temperaturen op mellem 10 og 12 graders varme.

De steder, der er præget af byger, forventes der blot 7 til 9 grader.

Prognose søndag klokken 10. Byger mod sydvest, mest skyet.

Risiko for tordenbyger i eftermiddag

I eftermiddagstimerne er der risiko for, at bygerne mod sydvest kan intensiveres og blive ret kraftige. Dermed kan søndag eftermiddag slutte af med et brag på disse kanter.

Du kan følge bygerne på TV 2 VEJRETs radar.

I Nordjylland, det østlige Sjælland og Bornholm forventes eftermiddagen at blive mest tør med et skydække, hvor solen til tider godt kan skinne igennem. Her kan temperaturen i eftermiddagens løb nå op omkring 13 graders varme. På Bornholm bliver det dog mest en grå dag med temperaturer omkring 6 grader.

Prognose søndag klokken 16. Kraftige byger mod sydvest.

Der hvor bygerne rammer, kan der lokalt falde mellem 10 og 20 millimeter nedbør.

Akkumuleret nedbør søndag klokken 22.