Vejr

Risiko for kraftige tordenbyger lørdag

Maj starter køligt med ustadigt vejr.

Kalenderen viser nu maj, og den tredje forårsmåned har taget sin begyndelse. Det bliver dog en dag, hvor forårsvejret lokalt kan vise sig fra sin barske side.

Kraftige tordenbyger står klar til at blomstre op i eftermiddag i den sydvestlige del af landet. Andre steder bliver der god plads til solen.

Stille formiddag

Dagen er startet stille og roligt med sol mod sydøst og nord. Herimellem er der et område med skyer, der fra morgenstunden giver byger i en linje fra Randers til Ringkøbing.

Radar - følg vejret her

På TV 2 Vejrets radar kan du følge den aktuelle nedbør i Danmark. Radaren viser de seneste tre timers nedbør og giver overblik over vejrets vej hen over landet samt en prognose for, hvordan vejret vil bevæge sig mere end en time frem 

Se hvor langt regnen er nået hen over dig

Denne bygelinje vil i løbet af formiddagen trække mod nordvest og give byger til Thy.

Fra Fyn og østpå forventes en pæn formiddag med nogen eller en del sol. Inden middag kan temperaturen nå 11 til 12 grader, mens man på Bornholm må nøjes med 8 til 10 graders varme dagen igennem.

Prognose lørdag klokken 11. En bygelinje strækker sig fra Djursland til Vestjylland.

Kraftige byger i eftermiddag

Efter middag har et lavtryk efterhånden lagt sig til rette sydvest for landet. Dette lavtryk bliver en afgørende faktor for, at der i eftermiddag begynder at trække byger op over det sydvestlige Jylland.

Sammen med solopvarmning og en relativ kold atmosfære, kan disse byger blive meget kraftige med både torden og hagl.

Fra klokken 15 til klokken 21 er der en lille risiko for, at disse byger lokalt kan blive meget kraftige og give over ti millimeter i løbet af få timer.

Risiko for kraftige tordenbyger mod sydvest.

Mod øst forventes det pæne forårsvejr at fortsætte med en del sol til de fleste.

Temperaturen kan i eftermiddagstimerne nå op på 13 graders varme, lokalt 14 grader. Med relativt svage vindforhold kan det blive en hæderlig forårsdag på disse kanter, men dog til den kølige side for årstiden.

Først i aften og i nattetimerne kan lavtrykket begynde at sende byger mod øst.