Vejr

Her fik man vådeste aprildøgn i 23 år

Med over en måneds nedbør i løbet af 24 timer gik Bornholm fra at være det tørreste sted i Danmark til at være det vådeste.

Der er fortsat meget tørt ude i det danske land. Naturen, der indtil nu kun har fået 21,4 millimeter nedbør til at slukke tørsten, sukker efter vand.

Normalt falder der 38,5 millimeter nedbør på en hel april.

To steder i Danmark har dog fået proppen åbnet - der er tale om dels Sydhavsøerne Lolland, Falster og Møn, dels Bornholm.

Sidstnævnte er gået fra at være det tørreste sted i Danmark til at være det vådeste sted.

Hent TV 2 VEJRETs app

TV 2 VEJRETs app giver dig konstant et opdateret overblik. Du kan hente den her. Linket virker både til android og iPhone.

HENT APP'EN HER

Fra torsdag klokken 08 til fredag klokken 08 er der ved Østerlars på Bornholm målt 47,7 millimeter nedbør, hvilket er det vådeste aprildøgn siden 3. april 1998. Dengang blev der målt 50,5 millimeter nedbør ved Stepping i Sydjylland.

Inden torsdag var Hammerodde Fyr det tørreste sted i Danmark med blot 5,3 millimeter nedbør i de første 28 dage af april. Nu er Hammerode Fyr med 34,2 millimeter den syvende vådeste lokation i Danmark, mens Østerlars er den vådeste med 61,6 millimeter nedbør.

I tørkeindekset fremgår det, at Bornholms kommune nu efterhånden er sluppet af med den værste tørke.

Ved Sydhavsøerne er det lidt mere beskedne mængder nedbør end på Bornholm, om end det stadig er blevet til omkring en halv måneds nedbør på et døgn.

19,6 millimeter ved Gedser, 17,5 millimeter ved Abed på Lolland og 15,7 millimeter ved Borre på Møn.

47,7 millimeter nedbør i løbet af blot 24 timer blev der registreret ved Østerlars på Bornholm.

Nedbøren kom i forbindelse med et lavtryk, der torsdag drev over den sydøstlige del af Danmark.

Tiende højeste døgnnedbør siden 1873

Historiske data viser, at den mængde nedbør, der er blevet registreret ved Østerlars det seneste døgn, er den tiende højeste døgnnedbør for en lokation i april i de 148 år, man har målt nedbør i Danmark.

Rekorden for den højeste døgnnedbør i april er 66,5 millimeter målt ved Bodholt i Midtjylland.