Vejr

Pæn onsdag kan ende med enkelte byger

Temperaturen kan nå 12-13 grader.

Onsdag morgen blev den 24. dag med frost i indeværende april måned, og selvom temperaturen naturligvis stiger de kommende timer, så skal man fortsat forberede sig på temperaturer, der i eftermiddagstimerne ikke når over 10 til 13 grader, hvor det bliver varmest.

Radar - nedbør i Danmark lige nu

Se radar for nedbør i hele Danmark i form af regn, sne eller slud. Vores online vejrkort viser, hvordan nedbøren har bevæget sig de seneste tre timer. Få en prognose for, hvor vejret er på vej hen. 

Se vores nedbørsradar her

Siden månedens start er der blot faldet 18,8 millimeter regn på landsplan, og det skyldes blandt andet, at de kolde luftmasser, der har befundet sig over Danmark de sidste par uger, har været meget tørre.

Men efterhånden skal vi vænne os til mere ustadigt vejr, hvor der igen kan komme regn.

Onsdag bliver dog endnu en dag i rækken af ganske solrige april-dage, men allerede i formiddagens løb vil der dannes cumulusskyer mange steder.

Onsdag eftermiddag kan der komme enkelte byger.

Da luften er en smule mere ustabil, så medfører det, at skyerne kan vokse sig store nok til at blive egentlige bygeskyer.

Der vil dog hverken være tale om kraftige byger eller talrige byger. Muligheden for eftermiddagsbyger er størst over de opvarmede landområder, hvor luften som hovedregel stiger mest til vejrs de steder, hvor det er varmest.

Derudover er der steder i landet, hvor vindene 'mødes' - også kendt som konvergens, hvilket også vil medvirke til at tvinge luften til vejrs og øge muligheden for byger.

Ved kysterne bliver det lidt koldere med temperaturer, der når op mellem syv og ni grader - og her er muligheden for byger til gengæld mindre.

De næste dage bliver vejret markant mere ustadigt, og et udbredt regnvejr vil berøre den sydøstlige del af Danmark fra torsdag til store bededag.