Vejr

Fascinerende isbilleder efter kold, klar morgen

Den hidtil koldeste morgen så sent på foråret i 40 år har givet anledning til spektakulære syn i naturen.

Normalt hører det vinteren til. Men med minus 6,2 grader i Horsens og et termometer, der generelt har ligget under frysepunktet mange steder i landet i morgentimerne, har man flere steder kunne se ellers forårsklare buske, træer og hække blive indhyllet i et lag is.

Et fænomen som er opstået, hvis hækken, blomsterne eller buskene eksempelvis er blevet vandet, hvorefter de lave frostgrader har gjort, at vandet øjeblikkeligt er frosset til is.

En af dem, som fangede den glaserede natur tirsdag morgen, var Anja Knappe, som er bosiddende tæt på Silkeborg. Hun har igennem otte år fotograferet naturen og vejret hver dag og leverer derfor jævnligt billeder og videoer til TV 2 VEJRETs platforme.

Anja i eventyrland

På vej hjem efter at have skudt billeder af morgentåge, kørte Anja gennem den lille by Resenbro, der ligger tæt på Gudenåen. Her fangede hendes øjne pludselig noget, der glimtede:

- Jeg tænkte bare: wow, hvor er det flot. Det var ligesom at være Anja i eventyrland, fortæller en begejstret Anja Knappe.

Et tilløbsstykke

Anja Knappe gik straks i gang med at fotografere fænomenet, hvilket afstedkom, at ejeren af hækken kom ud.

Han blev lige så begejstret over synet.

Det viste sig, at han havde glemt at slukke vandsprederen, hvilket resulterede i, at både græsplæne, hæk og små buske nu pludselig var dækket af is.

- Det endte med at blive et helt tilløbsstykke med det islandskab. Flere stoppede op på cykel og i bil, og alle var helt vilde, da de så, hvor flot det var, fortæller Anja Knappe.

De kommende nætter vil også byde på frostvejr, og med al sandsynlighed ender april med at være den koldeste i 35 år.