Vejr

Torsdagsblæsten bliver iskold

Du kan godt finde den varme overfrakke frem, hvis du skal udenfor i løbet af torsdagen.

Selvom denne uge er startet med nogle flotte dage, hvor mange har tænkt, at nu var varmen kommet, er det for alvor slut torsdag. Særligt i den østlige del af landet.

Det vil ikke se koldt ud, når man kigger ud ad vinduet, men blæsten vil få de i forvejen lidt faldende temperaturer til at føles meget koldere, end de er.

I morgen formiddag vil store dele af landet få stiv eller hård kuling ind fra nordvest, og der skal en god varm overfrakke til at holde den vind ude.

Dagen vil ellers være relativt solrig med temperaturer før wind chill på 9 til 11 grader, men det vil kræve en god lækrog pegende mod sydøst, hvis ikke varmen skal blæse væk fra kroppen.

Den hårde kuling vil særligt ramme den jyske vestkyst og Nordsjælland og Bornholm.

Nordjylland, Fyn og det sydvestlige Sjælland vil få mindst vind og næppe ramme kuling-niveau, selvom vinden også vil ruske godt der.

Vinden bliver knap så kraftig i et bælt hen over Nordjylland, Fyn og Sydvestsjælland, men den kommer stadig til at kunne mærkes.

Den kraftige vind er udløst af et lavtryk over Østersøen.

Selvom det vil være meget blæsende og føles koldt, vil solen stadig sende UV-stråler ned over os.

Onsdag har UV-indekset været oppe på 3,7, og det vil være på samme niveau torsdag.

Med spredte byger og tocifrede temperaturer ligner det en rar dag, men blæsten kommer til at tage det meste af fornøjelsen.

Mange har måske en forestilling om at UV-indekset følger temperaturen, men UV-indekset kan sagtens være højt, selvom det er koldt udenfor.

Ved værdier over tre bør man overveje at beskytte sig mod solen med solcreme.