Vejr

I nat var den koldeste for årstiden i 30 år

Temperaturen har været tæt på minus syv grader i Østjylland.

April er kommet koldt fra start, og hvis man torsdag morgen synes, at det er ekstra koldt udenfor, så er der en god grund til det.

Temperaturen er i nattens løb faldet markant mange steder, og i store dele af landet er man vågnet op til temperaturer under frysepunktet.

Koldest har det været i Horsens i Østjylland, hvor der ved DMI's officielle vejrstation er målt en temperatur på minus 6,8 grader.

Selvom det 'blot' er den laveste temperatur i april i to år, så bliver billedet noget anderledes, hvis vi ser på, hvornår i måneden den lave temperatur er målt.

Laveste temperaturer natten til onsdag (15. april). Vi har haft den koldeste nat for årstiden i 30 år.

Med næsten syv minusgrader natten til 15. april, så skal vi hele 30 år tilbage for at finde en koldere nat så sent på foråret.

Dengang - 21. april 1991 - blev der målt minus 7,3 grader i Midtjylland, og ikke siden har vi oplevet ligeså streng nattefrost på denne årstid.

Udbredt frost

Det var ikke kun i Østjylland, at nattefrosten bed fra sig natten til torsdag. I Skrydstrup i Sydjylland blev der målt minus 5,5 grader, og i både Billund, Isenvad, Karup og Aars er der målt under fire graders frost.

Natten til torsdag blev den 14. nat i april i år, hvor der registreres frost ét eller flere steder i landet.