Vejr

Bøgen er sprunget ud - og endda på en snevejrsdag

Efter en kold start på april har bøgen i år ladet vente på sig.

En vinterlig søndag med sne og slud mange steder blev også en søndag, hvor en rigtig forårsbebuder sprang ud, nemlig bøgen.

Det er et bøgetræ ved Mesinge på Nordfyn, der er sprunget ud, og dermed blev det 11. april, at bøgen officielt sprang ud her på TV2 Vejret.

Siden 2003 har TV2 Vejret sammen med seerne holdt øje med bøgens udspring, og det tidligste udspring var i 2014 hvor bøgen sprang ud 22. marts.

Modsat var det seneste tidspunkt, vi på TV2 Vejret har registreret bøgens udspring, i 2013, hvor vi skulle helt hen til 23. april, før vi så de første grønne bøgeblade.

Det var Peter Mulle Nørgaard, der tog billederne af den udsprungne bøg, og det var ikke helt tilfældigt, at han kom forbi.

- Så har jeg været forbi det sædvanlige sted mellem Munkebo og Messinge, hvor bøgen har det med at springe først ud her i Danmark, skriver han til TV2 Vejret.

Vi følger forsat bøgens udspring i Danmark, og har du billeder af en udsprungen bøg, hvor bladene dækker en 2-krone, kan du uploade dem på vores hjemmeside og i vores app.