Vejr

Så perfekt var sneen, som skituristerne gik glip af

Sneen var til en super skisæson, men corona sørgede for næsten tomme pister.

Skisæsonen 2020/2021 er i de fleste områder ved at være overstået eller slutter i denne weekend.

I videoen herover ser man billeder fra Obertauern i Salzburgerland, hvor skisæsonen lukker ned søndag.

Forholdende er helt optimale til skiløb så sent på sæsonen, og der ligger generelt meget sne i store dele af Alperne.

Sneen er kommet igen, efter man ligesom i Danmark havde det meget varmt i slutningen af marts. Den sidste uge har kulde fra nord og store mængder sne sendt Alperne tilbage i vinterstemning

Kuldefrembruddet var usædvanligt kraftigt i april, så voldsomt at man flere steder satte nye rekorder, eller skulle flere årtier tilbage for at se lignende frostgrader.

Derfor holder man i Obertauern den næste uge flere små lifter åbne for at udnytte de usædvanligt gode sneforhold her i midten af april.

En anderledes skisæson

Generelt har skisæsonen været "meget anderledes", udtaler Thomas Weninger, der driver det mediebureau, der har leveret billederne fra Østrig.

Der har nærmest ikke været turister på nogen destinationer i Østrig, Italien, Schweiz og Frankrig, som normalt ellers har mange millioner besøgende hen over sæsonen.

I flere mindre skibyer er man stort set afhængig af indtægterne fra turister, og der håber man meget på, at vinteren 2021/2022 byder på mange turister igen.

Vejrmæssigt har skisæsonen i Alperne ellers budt på meget fine sneforhold i en stor del af sæsonen, så mange steder har det været hårdt at se på perfekte pister stort set uden gæster.

Der har dog i perioder været åbent for skiløb for lokale, hvilket man også ser på videoen fra Østrig.