Vejr

Kraftige lokale byger onsdag

Bygerne kan være med sne og hagl, mens vinden vil få det til at føles iskoldt.

Onsdag morgen står de fleste op til tørvejr, men i den sydlige del af landet kan der være lette lokale byger. Disse byger kan indeholde noget hvidt i sig i form af sne eller slud.

Alt i alt bliver det dog en pæn formiddag, hvor alle får mulighed for at kigge lidt til solen. Kun den iskolde vind fra nordvest kan ødelægge fornøjelsen af at være udenfor.

Temperaturen kan inden middag nå 6 til 8 graders varme. Især i den sydlige del af landet vil vinden få det til at føles næsten som frostgrader.

Prognose onsdag klokken 8:00. Enkelte snebyger.

Kraftige byger i eftermiddag

I løbet af dagen skal en front igennem landet fra vest. Startende med skyer i vest i de sene formiddagstimer driver fronten mod øst. Med fronten vil der i løbet af eftermiddagen dannes byger.

Sidst på eftermiddagen er der risiko for, at bygerne kan blive ganske kraftige med risiko for hagl. Især i den centrale del af landet omkring Fyn og Østjylland er risikoen for kraftige byger størst.

Både før og efter frontpassagen er der gode muligheder for kig til solen. På Bornholm og i Nordjylland kan man endda gå helt tørskoet igennem dagen.

Temperaturen topper omkring 8 til 9 graders varme, men med en friskt til hård vind fra vest og nordvest vil det føles noget køligere.

Prognose onsdag klokken 17:00. Eftermiddagen vil være præget af kraftige byger.

Slud- og snebyger i aften

I aftentimerne vil fronten være drevet længere mod øst og kan nu give kraftige byger på Sjælland, Lolland og Falster.

I takt med at temperaturen falder i de mørke timer, kan nedbøren gå fra regn og over i slud og sne.

Derfor skal man være ekstra opmærksom, hvis man skal ud at køre, da der kan være pletvis glatte veje.

Prognose onsdag klokken 21:00. Bygerne kan igen gå over i hvidt.