Vejr

Råkold 2. påskedag med snebyger og kraftig blæst

Byger med regn, slud, hagl og sne løber ned over Danmark fra nord.

Vejret opfører sig barskt og vinterligt på 2. påskedag, og der er brug for både hue og handsker, hvis man skal opholde sig udenfor.

Radar og observationer klokken 06.25.

En markant koldfront er ved at passere Danmark med kraftige byger bag ved fronten. Nogle af bygerne er med sne, og det kan kortvarigt give glatte veje. På ovenstående grafik ses koldfronten med regn over Bornholm og Falster. I de øvrige landsdele optræder der byger, som stedvis er med sne.

Ringkøbing 2. påskedag.

Du kan på radarkort følge med i, hvor bygerne vil være resten af dagen.

Vinterlige byger og kraftige vindstød

I formiddagstimerne vil der fortsat optræde mange vinterlige byger og i forbindelse med bygerne også meget kraftige vindstød.

Prognose klokken 10.

Udtrykket vinterlige byger dækker over, at bygerne kan være med slud, sne og hagl. Lokalt kan vindstødene nå op omkring stormstyrke, hvilket i nat også er observeret i Vestsjælland.

Prognose klokken 15.

Mandag eftermiddag lander temperaturen på mellem 2 og 6 grader, men på grund af den kraftige nordvestenvind vil det føles meget koldere. Vinden er op til hård kuling ved kysterne, og kuldeindekset holder sig under 0.

Aften med få byger og let aftagende vind

I aften vil der fortsat komme byger nogle steder, men der bliver færre og færre af dem. Solnedgangen bliver generelt smuk, men det bliver en kold fornemmelse at se den udenfor. Temperaturen vil sidst på aftenen placere sig omkring frysepunktet, og selvom vinden er aftaget, vil der stadig være brug for det varme tøj, hvis hunden skal luftes.

Prognose klokken 20.

Årsagen til det vinterlige vejr er, at luften over Danmark har en meget nordlig oprindelse, og at den hurtigt transporteres mod syd. Som man kan se på ovenstående grafik, hentes luften fra de arktiske egne nord for Norge.

Vejrkort mandag middag.