Vejr

Opdelt Danmark: Nogle får snebyger tirsdag og andre meget sol

Især i den sydvestlige del af landet vil der fortsat falde slud- og snebyger.

Hele Danmark fik vintervejr anden påskedag, og mange også perioder med snedække. Tirsdag bliver også vinterlig, men der kommer færre byger og meget mere sol. Fordelingen af sol og sne bliver meget ulige.

Prognose af sne natten til tirsdag og tirsdag.

Ovenstående grafik viser en prognoses bud på snefald fra midnat og frem til klokken 23 tirsdag aften. Sneen på Bornholm ventes at falde i nat, mens området med sne i sydvest er fra byger, som også vil husere tirsdag i dagtimerne. Sneen er fra byger, og erfaringsmæssigt ved vi, at der lokalt kan komme lidt mere sne end prognosen her viser.

Sne- og sludbyger i Sønderjylland

Tirsdag morgen og formiddag ventes der tørvejr i det meste af Danmark, og især i Nordjylland også meget sol.

I Sønderjylland vil byger fra Nordsøen trække ind over land, og mange steder vil bygerne falde som sne. Kystnært er det lidt lunere, og her vil der også optræde sludbyger.

Prognose tirsdag klokken 10.

Temperaturen vil i formiddagstimerne være fra omkring frysepunktet til 4 graders varme. Det vil fortsat blæse fra nordvest, og ved Vestkysten er vinden op til kulingstyrke.

Eftermiddag med omkring 5 grader og aftagende vind

Om eftermiddagen vil vinden lægge sig en smule, og termometrene når op omkring 5 grader. I Nordjylland, hvor solen vil dominere, kan temperaturen komme op på 8 grader.

Prognose tirsdag klokken 15.

I forbindelse med en byge vil temperaturen falde, og der kan komme lokale sludbyger - måske også i de østlige egne. En eventuel kraftig byge kan afkøle luften, så der også kan falde lidt eftermiddagssne.

I læ af de norske fjelde

Årsagen til Nordjylland får mest sol er vindretningen fra nordvest. Luften, der kommer fra Norskehavet, skal ind over fjeldene, hvilket betyder langvarigt og kraftigt snefald i fjeldene. Til gengæld er luften tør, når den ankommer i Nordjylland.

Vejrkort tirsdag middag.

De østlige dele af Danmark får også noget af denne effekt, men mindre end Nordjylland. Derfor kommer der ikke lige så meget sol, og der er risiko for enkelte lokale snebyger.

Sydvestjylland får ingen hjælp af fjeldene, og derfor kommer der flest byger i den del af Danmark.