Vejr

Nattens danske koldfront giver snart masser af sne i Alperne

Koldfronten, der i nat passerede Danmark, trænger videre mod syd med sne til store dele af Centraleuropa.

Der er 2. påskedag kommet masser af snebilleder fra Danmark til TV 2 VEJRET. Sneen er faldet bag en koldfront, som er på vej videre mod syd.

Fronten vil give sne med efterfølgende snebyger ned gennem Centraleuropa, og særligt i Alperne giver det masser af nysne.

Prognose af samlet snefald fra mandag middag til onsdag klokken 14. Bemærk, at grafikken viser snefald over 5 centimeter.

Over 30 centimeter sne i Schweiz og Østrig

Ovenstående grafik viser snefald over 5 centimeter i Centraleuropa. Bemærk de store områder i de Østrigske og Schweiziske alper med over 30 centimeter nysne.

Prognose af temperaturer i Europa mandag eftermiddag. Kold luft fra nord trænger ned gennem Centraleuropa.

Hvis der var gang i skiturismen, så havde en vejrudsigt som denne fået tænderne til at løbe i vand for mange skientusiaster. I Østrig kommer det store snefald blot en uge efter, at man har haft sommerdage med over 25 grader.

Koldfronten sender sne til Alperne et halvt døgn efter den forlod Danmark

Nordjylland blev søndag aften ramt af en koldfront, som mandag morgen forlod Bornholm. Den front bevæger sig så hurtigt, at den allerede i aften giver snevejr i Alperne.

Vejrkort ved midnat natten mellem mandag og tirsdag. Den koldfront, der et døgn tidligere lå over det nordlige Jylland, giver her sne til Alperne.

Efter fronten har passeret Alperne, vil der fortsat komme meget sne på de nordvendte alper. Onsdag og torsdag ventes der stedvis yderligere over 30 centimeter snefald.