Vejr

Bidende kold og vinterlig 2. påskedag

Kraftig blæst af meget kold luft sender byger med hagl, slud og tøsne ned over Danmark.

Der bliver brug for det varme tøj 2. påskedag, hvor vinden vil få det til at føles som vinter.

Kuldeindeks 2. påskedag klokken 8.

Om morgenen vil kuldeindekset placere sig mellem -3 og -8 grader, og selv i eftermiddagstimerne vil kombinationen af vind og temperatur holde kuldeindekset dernede, hvor vintertøj er langt bedre end forårsjakke og sneakers.

Kuldeindeks 2. påskedag klokken 16.

Koldfrontspassage med slud og stormende kuling

Årsagen til det vinterlige vejr er en koldfront, der natten til mandag vil passere gennem Danmark fra nordvest.

Prognose klokken 3 natten mellem 1. og 2. påskedag.

Koldfronten vil give mellem 2 og 5 millimeter regn og slud, og det vil blæse med op til kuling i forbindelse med frontpassagen. Først fra sydvest, senere fra nordvest. Lokalt kan der ved Vestkysten måske komme vindstød af stormstyrke.

Vejrkort omkring middag 2. påskedag.

Byger med hagl, slud og tøsne

Efter fronten har passeret, vil meget kold luft trænge ned over Danmark, hvilket betyder, at bygerne kan være af forskellig karakter.

Prognose 2. påskedag klokken 10.

Mandag morgen og formiddag vil temperaturen være nær frysepunktet, og der vil stedvist komme byger med regn, slud og sne. Sneen vil hurtigt smelte væk.

Prognose 2. påskedag klokken 15.

I løbet af dagen stiger temperaturen til mellem 2 og 6 grader, og der vil fortsat falde byger mange steder. Bygerne er korte og intense, og lokalt kan de også være med hagl. Måske kan en kraftig haglbyge kortvarigt gøre landskabet hvidt og vinterligt.

Prognose af vindstød mandag middag.

Uanset om der kommer hvide overflader eller ej, så vil vejret opleves som barskt og vinterligt. Ovenstående grafik viser vindstød midt på 2. påskedag. Der kommer vindstød af kulingstyrke til hele landet og mange steder også af stormende kuling. Nogle prognoser har vindstød op til stormstyrke ved Vestkysten.