Vejr

Helikopter reddede bryllup, da brud blev fanget i oversvømmelser

De værste oversvømmelser i mere end 50 år plager det østlige Australien.

Alt var klar til australske Kate Fotheringhams bryllup i weekenden. Der var bare et problem. Hun havde overnattet hos sine forældre, og de massive oversvømmelser i delstaten New South Wales havde i løbet af natten afskåret hende vejen til kirken. Det skriver The Guardian.

Dermed var en fem minutters køretur pludselig forvandlet til en enorm udfordring.

- Jeg havde accepteret, at det ville regne, og at jeg skulle have gummistøvler på, men jeg vidste ikke, at jeg skulle håndtere en naturkatastrofe, siger hun til avisen.

I første omgang overvejede hun en båd over den rivende flod, men det afviste hendes kommende mand, da han mente, at det var for farligt.

Men Kate Fotheringham ville i kirken, om hun så måtte skaffe en helikopter… Og som sagt, så gjort.

Efter at have efterlyst hjælp på de sociale medier fik Kate Fotheringham et meget velkomment opkald fra sin kommende mand:

- Kan du være klar om 50 minutter?

Så var den på plads, og efter en flyvetur på bare fem kilometer kunne Kate Fotheringham sige ja til gommen Wayne i kirken med bare et kvarters forsinkelse.

Oversvømmelserne havde naturligvis skabt mange andre problemer. Heldigvis havde de fleste af gæsterne i modsætning til bruden overnattet inde i byen og var på den rigtige side af broen.

Dermed kunne både bryllup og festen gennemføres, selvom der måtte improviseres en del undervejs.

- Min familie er fantastisk. Vi giver ikke op på grund af en udfordring eller ti - eller en voldsom oversvømmelse, siger den nu gifte kvinde.

Selvom brylluppet fandt sted i weekenden, er der fortsat store problemer med regn i delstaten.

Her tirsdag udsteder myndighederne ifølge Nyhedsbureauet Reuters stadig varsler og evakueringsordrer.

Der er ingen meldinger om dødsfald, men huse, veje og store mængder kvæg er skyllet væk. Oversvømmelserne er de største i mere end 50 år.

Knap 20.000 mennesker er allerede blevet bedt om at søge væk fra deres hjem og i sikkerhed, og 22.000 andre har fået besked på at være parat til at gøre det.