Vejr

Prognoser viser vejrskifte – påsken kan blive varm

Et højtryk kan under optimale omstændigheder give os en rigtig lækker påske.

Hvis du sukker efter lidt varme, kan du muligvis godt begynde at glæde dig til påsken allerede nu. Der kan være godt vejr på vej. Det er i hvert fald det, som prognosemodellerne peger på lige nu.

Derfor er det også det vejr, der fremgår af TV 2 VEJRETs app.

- I næste uge ser det ud til, at vejret kan skifte gear. Tolker man modellerne råt, hvilket man altid skal passe på med, så viser de omkring 15 grader i starten af påsken, siger Peter Tanev fra TV 2 VEJRET.

En prognose så langt frem i tiden vil dog altid være med et vist forbehold. Alt efter vejrets karakter kan det være stabilt og relativt forudsigeligt lang tid frem. Andre gange kan det være svært at sige, hvordan det bliver i morgen.

- Når vi kigger på vejret ti dage ude i fremtiden, så ved vi, at det er meget usikkert, siger Peter Tanev.

I næste uge er der flere modeller, der indikerer, at vi kan få højtryk tæt på eller øst for Danmark. Netop højtryk kan ofte give os pænt vejr.

Hent TV 2 VEJRETs app

TV 2 VEJRETs app giver dig konstant et opdateret overblik. Du kan hente den her. Linket virker både til android og iPhone.

HENT APP'EN HER

For at komme op på 15 grader i påsken kræver det dog, at højtrykket placerer sig optimalt, så det sætter gang i vinde fra syd, der kan trække varmen op over Danmark.

- Det er i placeringen, at usikkerheden ligger. Vi er ret sikre på, at højtrykket kommer, men placerer det sig rigtigt? Det ved vi først, når vi kommer tættere på, lyder det fra Peter Tanev.

Med en vejr-app og tilsvarende automatiske værktøjer vises modellens bud på vejret 14 dage frem i tiden ukritisk. Man skal altså være bevidst om den usikkerhed, der ligger så langt ude i tiden.

Når meteorologerne laver deres vejrudsigter, sammenholder de flere forskellige modeller samt bruger deres viden og erfaring til at skabe et samlet billede af det kommende vejr. I vejrudsigterne er det fortsat et menneske, der laver den endelige vurdering.