Vejr

Torsdag blev den vådeste dag i Danmark i næsten halvandet år

Seks våde døgn gav os 80 procent af den normale nedbør i marts.

Selvom tirsdagsvejret er pænt i størstedelen af landet, så har vi netop afsluttet seks dage med særdeles ustadigt og vådt vejr.

Fra 10. til 15. marts er der faldet 37,1 millimeter regn fordelt over hele Danmark.

Radar - nedbør i Danmark lige nu

Se radar for nedbør i hele Danmark i form af regn, sne eller slud. Vores online-vejrkort viser, hvordan nedbøren har bevæget sig de seneste tre timer. Få en prognose for, hvor vejret er på vej hen. 

Se vores nedbørsradar her

Det skal sammenlignes med, at der i en normal marts måned - i løbet af 31 døgn - falder 46,4 millimeter på landsplan.

Med andre ord er der på seks døgn faldet 80 procent af den normale månedsnedbør i hele marts.

Dykker man endnu længere ned i tallene, så afslører de, at torsdagsdøgnet i sidste uge (11. marts) udgjorde mere end halvdelen af den samlede nedbør, der faldt over Danmark fra onsdag til mandag.

Torsdag faldt der næsten 20 millimeter regn på landsplan - den største mængde på ét kalenderdøgn i Danmark siden oktober 2019.

Torsdag blev 'største regnvejrsdag' i næsten halvandet år

I alt blev der - som gennemsnit for hele Danmark - registreret 19,7 millimeter nedbør over landet torsdag. Det er den største nedbørsmængde i Danmark på ét kalenderdøgn siden 11. oktober 2019 og den største i marts i mange år.

Det skal dog siges, at tallet dækker perioden fra midnat til midnat, og der kan i løbet af andre 24-timers perioder godt være faldet mere i Danmark siden 2019.

Mest nedbør i torsdagsdøgnet blev registreret i Outrup i Vestjylland, hvor DMI's nedbørsmåler registrerede 29,6 millimeter. Det er største døgnnedbør i marts ved en enkelt station siden marts 2019.

De næste dage forbliver vejret noget mere stabilt, men der kan dannes byger, som torsdag og fredag kan være med slud og sne.